Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Korkusuz dağcılar

30 Mart 2012 Cuma günü yayınlandı Bursa'da bir grup dağcı, Uludağ'da nefes kesen bir tırmanışa imza attı. 20 kiloluk çantalarla karla kaplı zirveye çıkan dağcılar yaklaşık bir kilometre tırmandı.

10 sene önce kurulan Bursa Dağcılık ve Doğa Sporları İhtisas Kulübü'ne üye dağcılar, yer yer kayalıklarla kaplı zirvenin güney yamacında gece kamp kurdu. Dağcılar, çadırda yemeklerini yedikten sonra sabahı bekledi.

Dağcılar, sabahın erken saatlerinde kalkarak 'Yamaner' ve 'Nowill' tırmanışlarını gerçekleştirdi. Uludağ'ın Kuşaklıkaya mevkiinde kampa çıkan Sabahattin Kır, Halit Çelik, Türker Zeybek, Emel Ataç, Tamer Konya ve Zafer Turan isimli dağcılar, güneşin ilk ışıklarıyla tırmanışa geçti. Yamanerli rotasında 3'er kişi halinde ikiye ayrılan dağcılar nefes kesen bir tırmanışa başladı.

Birbirlerine iplerle bağlanan dağcılar, saatlerce karlı parkuru kat etmeye çalıştı. Dağcılar 60 derece meyilli 450 metrelik karla kaplı yamaçta tırmanmak için çaba sarf etti.

Yamaner rotasının tamamlanmasının ardından Bursalı dağcılardan Sebahattin Kır, Türker Zeybek ve Halit Çelik bir kez daha tırmanış için yola koyuldu. Kuşaklıkaya'da verilen kısa bir moladan sonra 3 kişilik bir grup tekrar Uludağ'ın güney yüzüne inerek, Nowill rotasının (Uludağ'ın güneyi) başlangıcına geldi. Burada dağcılar ikiye ayrılarak Nowill rotasını aşmaya çalıştı. Dağcılar sabahtan akşama kadar yaklaşık 1 kilometre tırmanarak önemli bir başarıya imza attı .


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı