Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

12 Eylül Davası'na müdahilli başvuruları

21 Mart 2012 Çarşamba günü yayınlandı 12 Eylül darbesinin ardından 40 gün gözaltında tutulan Halis Özdemir, Kenan Evren ve Tahsin Şahinkaya hakkında Ankara 12. Ağır Ceza Mahkemesi'nde açılan davaya katılma talebinde bulundu.

Özdemir, avukatı ile birlikte Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne gelerek Ankara 12. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderilmek Nöbetçi İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesi'ne üzere müdahillik talebini içeren dilekçeyi sundu. Adliye çıkışında basın mensuplarına açıklama yapan Özdemir, amacının 90 yaşına gelmiş olan Kenan Evren'in cezaevine girmesi olmadığını, hukuksuz yollara başvuranlardan günü geldiğinde kendilerinden hesap sorulacağının bilinmesini istediğini ifade etti.

1980 darbesinin ardından askerde bulunduğu sırada gözaltına alınarak ışığı ve suyu olmayan hücrede 40 gün boyunca tutulduğunu ifade eden Özdemir '40 gün içerisinde ışığa, insana, suya hasret kaldığım hücreyi 16 gün süren sorgularım sırasında ana kucağı gibi kabullenmek zorunda bırakıldım. Allah bir daha bizim insanlarımız böyle bir şey yaşatamasın. Yaşatanlarda yaşatmasın. Amacımız 90 yaşlarına gelmiş Kenan Evren ve arkadaşlarını hapse attırmak değil. Bilinsin ki bu gibi kanunsuz yollara başvuranlardangünü geldiğinde hesap sorulacağını tarih huzurunda ve yüce mahkemeler huzurunda hesap vereceklerini bilmelerini istiyoruz ' dedi.

Mahkemeye müdahillik talebini içeren dilekçesini sunan Özdemir, yaptığı açıklamada 1980 darbesinin arından kendisi hakkında hazırlanan iddianameyi ve mahkemenin kararını da basın mensuplarına gösterdi. Gözaltında tutulduğu süre içerisinde göz bağı olarak kullanılan bez parçasını ancak iddianamenin üzerine yapıştırmak suretiyle dışarı çıkarmak durumunda kaldığını belirten Özdemir, iddianameye yapıştırılmış olan bez paçasını basın mensuplarına gösterdi.

Özdemir'in Avukatı Süleyman Akdemir ise yaptığı kısa açıklamada müvekkili hakkında mahkemenin o dönem verdiği kararın ardından mahkemenin 9 yıl boyunca gerekçeli kararını yazmadığından temyizde bulunulmadığını ifade etti. Akdemir, '1992 yılında müvekkilim ceza aldığı yasa maddesinin değişmesinden sonrada suç ortadan kalkmış için dava öyle ortadan kalktı. Yargıya başvurarak 12 Eylül Darbesi davasında taraf olmak istiyoruz ' dedi.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı