Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

İstanbul'da patlama

2 Mart 2012 Cuma günü yayınlandı İstanbul'da AK Parti ile MÜSİAD binalarının önünde polise bombalı saldırı düzenlendi. Saldırıda 15 polis ve 1 vatandaş yaralandı.

İstanbul güne patlamayla uyandı. Olay, Beyoğlu ilçesine bağlı Sütlüce'de meydana geldi.

İmrahor Caddesi üzerindeki AK Parti İl Başkanlığı ile MÜSİAD binaları önünde hareket halindeki Çevik Kuvvet otobüsü yakınında patlama oldu.

Patlamada 15 polis ve 1 vatandaş yaralandı. Yaralılar ambulanslarla çevredeki hastanelere kaldırıldı. Yaralılardan 7'si ayakta tedavi edilirken, 3'ünün tedavisi ise hastanede sürüyor.

Patlamayla birlikte otobüste büyük hasar meydana geldi. Çevredeki bazı araçlar da zarar gördü.

Patlamanın ardından olay yerine çok sayıda ambulans sevk edildi. İtfaiye ekibi de olay yerine gitti.

Polis ekipleri, olay yerinde güvenlik tedbirleri aldı. İkinci bomba ihtimaline karşı bölgede inceleme başlatıldı.

GÖRGÜ TANIĞI: MOTOSİKLET PARÇALANMIŞTI
Çevre sakinleri saat 8:45 sıralarında meydana gelen patlama ile birlikte şiddetli bir ses duyduklarını kaydetti. Sesin ardından oturduğu binanın camına çıktığını ifade eden görgü tanığı parçalanmış bir motosiklet gördüm.” dedi.

ÇAPKIN: BOMBA MOTOSİKLETE KONULMUŞ

Olay yerine giderek incelemelerde bulunan İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, 21 polisi taşıyan Çevik Kuvvet otobüsünde bulunan 10 kişinin yaralandığını söyledi.

Çapkın, ''Hepsi hafif yaralı, ağır yaralımız yok. Çalışıyoruz. Biz bunları bulacağız'' diye konuştu.

Saldırının uzaktan kumandalı patlayıcıyla yapıldığını belirten Hüseyin Çapkın, 'Motosikletin üzerine konulmuş gibi görünüyor 'dedi.

VALİ MUTLU: PLASTİK PATLAYICI

Olayla ilgili gazetecilere açıklamalarda bulunan İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu da, yol kenarına bırakılan bir motosiklete düzeneği kurulan bombanın uzaktan patlatılması sonucu bir saldırının meydana geldiğini söyledi.

Vali Hüseyin Mutlu, patlamada plastik patlayıcı kullanıldığını söyledi.

Mutlu, saldırıyı gerçekleştirenlerle ilgili şu anda ellerinde net bilgi olmadığını belirterek, ''Onu araştıracağız. Bir hedefin gözetildiği anlaşılıyor. Faillerini bulacağız'' dedi.

Vali Mutlu, gazetecilerin olayda terör örgütü PKK'nın izinin bulunup bulunmadığını sorması üzerine, ''Şu anda öyle bir şey söylemek mümkün değil'' karşılığını verdi.

ERDOĞAN KINADI

Başbakan Erdoğan da Sütlüce'deki saldırıyı kınadı. Başbakan, ''Hiç kimsenin Türkiye'nin bu kutlu ve istikrarlı yürüyüşünü bozmaya gücü yetmeyecektir. Tüm güvenlik birimlerimizin koordinasyonuyla terörün her geçen gün kan kaybedeceğine inanıyorum. Milletimize ve emniyet teşkilatımıza geçmiş olsun diliyorum'' dedi.

ÇEVİK KUVVET OTOBÜSÜNDE DETAYLI İNCELEME
Beyoğlu Sütlüce 'de çevik kuvvet otobüsünün geçişi sırasında meydana gelen patlamanın ardından olay yerinde çok sayıda uzman ekip çalışma yapıyor.Otobüsü naylon branda ile kapatan uzman ekipler en ince detayları bile inceliyor.

Patlamanın ardından olay yerine çok sayıda bomba imha ekibi ve olay yeri inceleme ekibi sevk edildi. Çevik kuvvet otobüsünün çevresini geniş bir alanda emniyet şeridi ile kapatan uzman polisler, otobüsün zarar gören kısımlarını branda ile kapattı.

Her ayrıntıyı dikkatle inceleyen bomba ve olay yeri inceleme ekipleri detayları da kayıt altına alıyor.

ETİLER'DEKİ SALDIYI HATIRLATTI
Geçen yıl Mayıs ayında Etiler ilçesinde elektrikli bisikletle saldırı düzenlenmişti. Patlamada 10'a yakın kişi yaralanmıştı.

AK Parti İl Başkanlığı önünde 4 yıl önce yapılan bombalı saldırıda ise 1 polis şehit olmuştu.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı