Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Suriye'den kaçışlar sürüyor

16 Mart 2012 Cuma günü yayınlandı Suriye’den Türkiye'ye sığınanların sayısı 14 bin 700’e ulaşırken, dün Türkiye’ye sığınan bir generalin ardından toplam general sayısı ise 7’ye yükseldi.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Selçuk Ünal, düzenlediği basın toplantısında dış ilişkiler ve Suriye konusunda basın mensuplarının sorularını cevapladı. Suriye'de yaşanan şiddet olayları neticesinde Suriye'den Türkiye'ye son 24 saatte gelen yaklaşık bin kişiyle birlikte toplam sayının 14 bin 700 'e ulaştığını söyledi. Ünal ayrıca dün Türkiye 'ye sığınan bir general ile birlikte Türkiye 'ye sığınan general sayısının 7 'ye yükseldiğini kaydetti.

Türkiye 'den Suriye 'ye kaçışların arttığına dikkat çeken Ünal, “Baskıdan kaçan vatandaş sayısı her gün artmaktadır. Suriyeli vatandaşların 14 bin 200 'ü Hatay 'daki, 500 'ü ise İslâhiye 'deki kamplarda bulunuyor. Bu rakamlar durumun ne kadar ciddi olduğunu gösteriyor. Dün bir başka Suriyeli general daha ülkemize geldi. Bu sayı 7'ye yükseldi. ' bilgisini verdi.

Suriye yönetimine telkinlerini sürdürmeleri için Rusya ve İran 'a görüşlerini aktardıklarını ifade eden Ünal, “Suriye 'de kanın durması için neler yapılması yönünde telkinde bulunmalarının yararlı olabileceğini söyledik. Bunun dışında kararlaştırılmış üçlü girişim veya toplantı yoktur.“ şeklinde konuştu.

Suriye 'de kaybolan ve kendilerinden haber alınamayan iki Türk gazeteci ile ilgili ise Ünal, şu an kendilerine ulaşan resmi ve teyit edilmiş bir bilgi olmadığını, Şam Büyükelçiliği ve Halep Başkonsolosluğu ile konuyla ilgili temasların sürdüğünü kaydetti.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı