Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Suriye'deki Kaos

10 Mart 2012 Cumartesi günü yayınlandı BM İnsani Yardım Şefi Valerie Amos, Humus şehrinde Esed rejimi tarafından bir ay boyunca bombalanan Türkmen mahallesi Bab-ı Amr’daki yıkımdan dehşete düştüğünü söyledi.

Suriye 'ye yaptığı iki günlük ziyaret sırasında Suriye Kızılayı ile bu mahalleye gittiklerini ifade eden Amos, “Bölgede neredeyse tüm binalar harap olmuş ve insanlar burayı terk etmiş. Mahalleden kaçan insanların akıbeti konusunda büyük endişe duyuyorum.” dedi.

Suriye ziyaretinin ardından Türkiye 'ye gelen Valerie Amos, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile görüşmesinin ardından Esenboğa Havaalanı 'nda gazetecilere açıklama yaptı. Suriye ziyaretinin amacının, şiddetten etkilenen sivillere insani yardımların ulaştırılmasına imkan tanınması olduğunu belirten Amos, bu kapsamda Suriye Dışişleri Bakanı Velid Muallim ve diğer bakanlarla görüştüğü bilgisini verdi. Suriyeli yetkililerle, sivillere dair endişelerini anlattığını ifade eden BM yetkilisi, insanların acil yardıma ihtiyaç duyduğu bölgelerde inceleme yapmak üzere ortak insani keşif heyeti teşkil edilmesine karar verdiklerini söyledi. Amos, insani yardım kuruluşlarının yaralıların tahliyesi ve yardımların ulaştırılması için serbestçe faaliyet göstermeleri gerektiğini belirtti ve bu konuda Suriye hükümetine talepte bulunduklarını aktardı.

Valeri Amaos, bugün Hatay 'daki Suriyeli sığınmacılarla bir araya gelme imkanı da bulduklarını belirtti. Davutoğlu ile görüşmesine de değinen Amos, bölgesel acil yardım planlamalarını ele aldıklarını ifade etti. Amos, Lübnan ve Ürdün 'de de bu amaçla temaslarda bulunduğunu ifade etti. Amos, her üç ülkeye de sınırı sivillere açtıkları ve insani yardımlara ara vermeksizin devam ettikleri için teşekkür etti.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı