Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Ankara'da kar tatili

1 Mart 2012 Perşembe günü yayınlandı Ankara Büyükşehir Belediyesi dün başlayan ve aralıksız devam eden kar yağışına karşı çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Kar yağışının hafta sonuna kadar devam edeceğini belirten yetkililer, vatandaşlardan mecbur olmadıkça trafiğe çıkmamaları ve toplu taşım araçlarını tercih etmeleri konusunda ricada bulundular.

Ankara Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Fen İşleri Daire Başkanlığınca yürütülen çalışmalara, Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı, Kent Estetiği Daire Başkanlığı ve Destek Hizmetleri Daire Başkanlığından da eleman ve araç gereç desteği verildi.

Büyükşehir Belediyesi, bin 250 personel, 95 kar küreme ve otomatik tuzlama aracı ve 50 elle tuzlama ekibiyle çalışmalarına devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, başkentte ana arterlerin tümünün trafiğe açık tutulduğunu, meteorolojiden alınan bilgilere göre kar yağışının hafta sonuna kadar devam edeceğini, uygun olmayan araçlarla trafiğe çıkılmaması gerektiğini belirttiler. Yetkililer, zaman zaman yollarda meydana gelen lokal kapanmaların, önceki akşam yoğun kar yağışıyla bazı vatandaşların araçlarını yollarda terk edip gitmelerinden ve kış koşullarına uygun olmayan aşınmış lastikli araçlarla trafiğe çıkmalarından kaynaklandığını ifade ettiler. Yollara bırakılan bu araçların polis kanalıyla çektirildiği, araç sahiplerine trafiği engelledikleri ve kış şartlarına uygun olmayan araç ve lastiklerle trafiğe çıktıkları için ceza kesildiği kaydedildi.



HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı