Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

8 işçiyi arama çalışmaları sürüyor

28 Şubat 2012 Salı günü yayınlandı AK Parti Adana Milletvekili Ali Küçükaydın, baraj faciasında kaybolan 8 kişinin bulunabilmesi için bölgede 300 kişilik ekibin arama kurtarma çalışmalarını sürdürdüğünü açıkladı.

Milletvekili Küçükaydın, Göksu Nehri üzerinde yapılan barajın derivasyon tünelinde meydana gelen kapak patlaması sonucu 2 kişinin öldüğü, 8 kişinin kaybolduğu olay yerine giderek incelemelerde bulundu.

Bölgede Diyarbakır, Ankara, Konya'dan AKUT ile birlikte yaklaşık 300 kişilik ekibin arama kurtarma çalışmasına katıldığını belirten Küçükaydın, 'Bunların içerisinde uzman dalgıçlarımız var. Suyun bulanık olması ve sıfır görüş nedeniyle karış karış elle suyun altında arama yapılabilmekte. Bölge zor birbölge. Yaklaşık diğer barajla arası 30 kilometre. Helikopterle gidiş gelişle birlikte 60 kilometrelik bir alan hem karadan hem de havadan tekrar taranacak. Antalya, Afyonkarahisar gibi illerimizden de arama kurtarma ekipleri Adana'ya gelerek çalışmalara katılacak.

Ankara'dan ise jandarma ceset köpeği getirtilecek ' dedi. Bu arada Milletvekili Ali Küçükaydın, Kozan Kaymakamı İzzettin Sevgili, Alay Komutanı Murat Koç, Kozan Belediye Başkanı Kazım Özkan, meclis üyeleri ve barajı yapan alt yüklenici firma yetkililerinin katılımıyla arama kurtarma çalışmalarına ilişkin bir toplantı yapıldı


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı