Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

İnce 'Kaba' konuştu

23 Aralık 2012 Pazar günü yayınlandı CHP Grup Başkan Vekili Muharrem İnce ülkenin kurumları zapt edildiğini iddia ederek, "1919 şartlarından nasıl çıktıysak bundan da öyle çıkacağız.

Başka kurtarıcı falan aramayın. 'Askerler gelsin darbe yapsın, bizi de düzlüğe çıkarsın' yok öyle bir şey. Askerler kendini kurtaramıyor, seni nasıl kurtarsın. Sen kendin kurtaracaksın, sen.” dedi.

Malatya Sancaktar Mezarlığı'nda bulunan 'İnönü Aile Mezarlığı'nı ziyaret ederek dua okuyan Muharrem İnce, Atatürk Spor Salonu'nda CHP Malatya İl Başkanlığı'nca gerçekleştirilen İsmet İnönü'yü anma programına katıldı.

Konuşmasında hükümeti eleştiren İnce, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, kendisinin elini sıkmadığı iddiasına ilişkin, ''Biz, bu ülkenin Başbakanısın diye ayağa kalktık. Sen pas geçtin. İyi elim kirlenmedi bari.'' ifadelerini kullandı.
İsmet İnönü'ye yönelik eleştirilerin temelinde 'Şimdilik Atatürk'e söz söyleyememenin' olduğunu ileri süren İnce, ''Bunlarda birazcık vefa olsaydı. Günde beş vakit İnönü'ye, Atatürk'e, CHP'ye dua ederlerdi. Ama kediyi ne kadar eğitirsen eğit, kedinin cibiliyetinde fare vardır. Bunları ne kadar eğitirseniz eğitin, bunları öğretmen yapın, doktor yapın, avukat yapın, mühendis yapın, bakan yapın, Başbakan yapın, Cumhurbaşkanı yapın, bunların cibiliyetinde cumhuriyet düşmanlığı var.'' diye konuştu.

Cumhuriyet'in zorunlu bir ihtiyaç molası verdiğini savunan İnce, ülkenin adliyesi, zaptiyesi, tıbbiyesinin zapt edildiğini iddia etti. Bazı yurttaşların içinde bir korku olduğunu ileri süren İnce, şöyle devam etti:''Cumhuriyet bitti, Cumhuriyet'in benzini bitti arıza yaptı, bu iş bitti. Sakın ha, böyle bir şey yok. Cumhuriyet bir mola verdi. Zorunlu ihtiyaç molası. Bu kendini usta zanneden acemi şanzımanı dağıttı.

Bu, yanındaki çıraklarıyla birlikte direksiyonu Amerikaya, vites kutusunu Avrupa Birliği'ne verdi ve şanzımanı dağıttı.

Onun için cumhuriyet ihtiyaç molası verdi. Hiç merak etmeyin benzin bitmedi. Bu ülkenin adliyesi, zaptiyesi, tıbbiyesi zapt edilmiştir. Ama merak etmeyin 1919 şartlarından nasıl çıktıysak bundan da öyle çıkacağız. Başka kurtarıcı falan aramayın. 'Askerler gelsin darbe yapsın bizi de düzlüğe çıkarsın' yok öyle bir şey. Askerler kendini kurtaramıyor seni nereden kurtarsın. Sen kurtaracaksın, sen. Onlar sandıkta oy çalıyorsa, çaldırmayacaksın. Hazinenin parasını çalıyorlarsa çaldırmayacaksın. Çocuklarının sınav sorularını çalıyorlarsa çaldırmayacaksın.''
Anma programına CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, İl Başkanı Enver Kiraz, bazı belediye başkanları ve çok sayıda partili katıldı.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı