Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Göktürk-2 töreni

22 Aralık 2012 Cumartesi günü yayınlandı “Göktürk-2” uydusunun uzaya fırlatılması törenine davet edilmediği iddia edilen Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, “Herhalde bir yanlışlık olmuştur.Bir kasıt aramamak lazım” dedi.

Cumhurbaşkanı Gül, cuma namazını Tarabya Merkez Camii’nde kıldı. Gül’ün gelişi nedeniyle cami ve çevresinde geniş güvenlik önlemi alındı. İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ve İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, Cumhurbaşkanı Gül’den önce camiye geldi. Cuma namazı sonrası vatandaşlarla bir süre sohbet eden Gül, çıkışta basın mensuplarının soruları üzerine kısa bir açıklama yaptı. Türkiye'nin ilk yerli keşif uydusu Göktürk-2'nin uzaya fırlatılması dolayısıyla düzenlenen törene davet edilmediği ileri sürülen Gül, “Herhalde bir yanlışlık olmuştur. Bir kasıt aramamak lazım bunlardan. Bir kasıt yok” diye konuştu.

Başbakan Erdoğan'ın "Kuvvetler ayrılığı, önümüze engel olarak dikiliyor" sözlerinin hatırlatılması üzerine ise Gül, “Eskiden gelen bazı yanlış örnekler vardı. Sayın Başbakan onları kast etmiştir eminim ki. Kuvvetler ayrılığı, demokrasinin temel ilkesi. O açıdan öyle bakmak lazım” dedi.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı