Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

İran'dan patrıotlara bir tepki daha

18 Aralık 2012 Salı günü yayınlandı İran Genelkurmay Başkanı Tümgeneral Hasan Firuzabadi Türkiye-Suriye sınırına yerleştirilmesi planlanan Patriot’ların ‘bir dünya savaşına zemin hazırlayacağını’ söyledi.

İran merkezli haber ajansı ISNA 'ya göre Firuzabadi, 'Patriot füzelerinin Avrupa 'yı yutacak bir dünya savaşına neden olabileceğini ' dile getirdi. Firuzabadi, “Bu Patriot 'lardan her biri dünya haritasında siyah bir lekedir ve dünya savaşına neden olabilir. Bir dünya savaşı için plan yapıyorlar ve bu insanlığın geleceği, Avrupa 'nın geleceği için çok tehlikeli” diye ekledi. Ayrıca, Patriot füzelerinin İsrail 'i koruma amacıyla Türkiye 'ye yerleştirildiğini öne sürerek Türkiye 'den savaş çıkmadan füzeleri geri göndermesini talep etti.

'Türkiye dost ülke '
Türkiye 'den dost ülke olarak bahseden ve güvenliğini önemsediklerini söyleyen Firuzabadi, “Her gün Batılı ülkelerden biri Türkiye sınırına Patriot gönderilmesini onaylıyor. Onlar, dünya savaşı çıkarmak istiyor. Tecrübeli bir asker ve bir stratejist kolaylıkla bu sahneyi okuyabilir ve acı geleceği öngörebilir. Türkiyeli, Avrupalı ve Amerikalı akıllı insanlar söndürülmesi zor bu ateşi çıkmadan söndürsünler” diye ekledi.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı