Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Mersin'de siviller hedef alındı

7 Aralık 2012 Cuma günü yayınlandı İçel'de terör örgütü yandaşlarının bir alışveriş merkezine düzenledikleri molotoflu saldırı, güvenlik kameraları tarafından görüntülendi.

Can pazarının yaşandığı olayda, aralarında çocukların da bulunduğu mağazadaki onlarca insan yanmaktan Son anda kurtuldu. Olay, merkez Akdeniz ilçesi Hal Mahallesi'ndeki bir alışveriş merkezinde meydana geldi. Mağazanın güvenlik kamerası görüntülerine göre, alışveriş merkezine koşarak gelen yüzleri maskeli 6 bölücü yandaşı, onlarca insanın alışveriş yaptığı iş yerinin camlarını baltayla kırarak, ellerindeki molotof kokteyllerini içeriye attı. Saldırı Sonrası iş yerinde yangın çıkarken, mağazada tam bir can pazarı yaşandı. Aralarında çocukların da bulunduğu onlarca kişi sağa sola kaçışarak büyük bir panik yaşarken, caniler, yangını körüklemek için alevlerin üzerine benzin döktü. Kucağında bebek ve yanında küçük bir çocuk olan anne ise müşterilerden birinin yardımıyla alevlerden kaçabildi. Yangın, önce iş yeri çalışanlarının ardından da itfaiyenin müdahalesi ile söndürdü. Olayda yaralanan olmazken, iş yerinde maddi hasar meydana geldi.

Saldırı Sonrası kaçan örgüt yandaşları, polisin çalışması Sonrası kısa sürede yakalandı. Mahkemeye çıkarılan zanlılar tutuklandı. Saldırı sırasında elinde balta bulunduran terör örgütü yandaşının daha önce de araç kundakladığı, market ve işyeri yakma eylemlerine katıldığı öğrenildi .


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı