Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Rum kesimi iflas etti

6 Aralık 2012 Perşembe günü yayınlandı Rusya Maliye Bakanı Anton Siluanov, Kıbrıs Rum Kesimi’ne kredi konusunu düşünmediklerini söyledi.

Rumlar, Moskova’dan bütçe açığı ve borç krizini aşmak için 5 milyar Euro kredi talebinde bulunmuştu. Moskova daha önce de Kıbrıs Rum Kesimi’ne 2,5 milyar Euro borç vermişti.Kıbrıs Rum Kesimi’nin Avrupa Birliği ile kredi konusunda mutabakat sağladığına değinen Siluanov, “Onlar Avrupa Birliği ile kredi konusunda mutabakat sağladı. Rusya’nın bu konuya karışmasına şimdilik gerek yok.” dedi.

Kıbrıs Rum Kesimi Euro Bölgesi’nde yaşanan borç krizi nedeni ile zor günler yaşayan yerli bankaların finansmanı için destek arayışını sürdürüyor.Uluslar arası derecelendirme kuruluşu Moody’s Kıbrıs Rum Kesimi’nin iki büyük bankası Bank of Cyprus ve Hellenic Bank’ın notlarını önceki gün düşürmüştü.Kıbrıs Rum Kesimi Bankalarının Yunan yatırımcılarla aldığı risk 23 milyar Euro’yu aşıyor. Bu rakam Kıbrıs Rum Kesimi’nin 17,3 milyar Euro’yu bulan 2011 gayri safi milli hasılasından çok daha fazla.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı