Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Başbakan Erdoğan partisinin il başkanları toplantısında konuştu

6 Aralık 2012 Perşembe günü yayınlandı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin il başkanları toplantısında konuştu. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun yolsuzluk iddialarına yanıt veren Erdoğan, ''Yolsuzluk iftirası atacacak son kişi SSK'yı batıran Kılıçdaroğlu'dur'' dedi.

Başbakan Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle;

Türkiye'de ne yazık ki yapıcı muhalefet yok. Saatlerce konuştular neyi söylediler. Şundan istifade edilebilir deyin. Sadece saldırgan bir üslup içinde iktidara vurup vuruştular. Başka bir sermaye yok başka bir dertleri yok. Çıkış için bir yol haritaları var mı?

IMF'ye olan borcumuz 1 milyar doların altına düştü tarihte bir ilk. İhracatımız 150 milyar doların üzerine çıktı. Borsa ilk kez 75 bin 700 puana ulaştı. Bu bir rekor. Tarihinde ilk kez Merkez Bankası rezervleri 117 milyar dolar seviyesine yükseldi.

'KILIÇDAROĞLU REZİL OLDU'
İki haftada 4 büyük rekor kırdık. Biraz sonra çok farklı örnekler vereceğim. Partimi yolsuzlukla itham eden CHP genel başkanına neyin ne olduğunu çok açık ve net bir şekilde ortaya koyacağım. Yolsuzlukların içinde olan bir iktidar bu kadar büyük ekonomik rekorlar kıramaz. Türkiye bu seviyeleri ilk kez yaşıyor. Bizim gündemimizde rekorlar varken, muhalefet kendi kısır döngüsü içinde gündemin dışına çıkamadı. Biz İspanya'dan Pakistan'a, kadar bölgesel ve küresel meseleleri değerlendirirken onlar kendi zihin kıvrımlarının dışına çıkamıyor. CHP lideri konu bulamamış ve iftiraya başvuruyor. CHP Genel Başkanı'na açık açık söylüyorum, yolsuzluk yapmak ne kadar büyük bir suçsa delili olmadan ithamda bulunmak da o kadar büyük bir suçtur. CHP genel başkanı tam 2.5 yıldır yolsuzluk diyor. Bugüne kadar bir tane yolsuzluğu belgelendiremedi. Kayseri'de yolsuzluk var dedi kaybetti tazminat ödedi. Kayseri sucuğa doydu. Havuzlu villa dedi kendi havuzu ortaya çıkınca rezil oldu. giyindiği gömlek tartışma konusu oldu. Bize yolsuzluk çamurunu atarak CHP'nin içindeki çamurları örtmez. İçinizin nasl kaynadığını biliyoruz.

'NASIL YOLSUZLUK İFTİRASI ATIYORSUN?'
Batık bankalardan kaynaklanan 140 milyar lirayı biz ödedik. Bu 10 sene içinde bu para ödendi. Ellerine dursun. Eski rakamla 140 katrilyon ödedik. Zorunlu tasaruf kimlerden kesildi, memurdan işçiden kesildi. Devlet milletine borçlu olamaz hemen bunu ödeyeceğiz dedik. 14 milyar lirayı aşkın ödemeyi biz yaptık. Kim yaptı biz yaptık. konut edindirme yardımı diye vatandaşı sömürdüler. Ey benim memur kardeşim işçi kardeşim ödediler mi? Sizi kim hatırladı biz. 3.5 milyar lirayı da biz sahiplerine ödedik hala ödemeye de devam ediyoruz. Adalet adil iktidar budur. Borçlu olmayacaktır ve ödemeye devam edecektir. 157.5 milyar TL ödemeyi bu iktidar bu şekilde yapmıştır. Yolsuzlukla mücadele eden bir iktidar olmasaydı bu rakamları rüyanızda görürdünüz. Karşılıksız para basılarak modern bir şekilde fakirin parası kesilmiştir. Kim böyle bir şeye tenezzül ederse bizim yollarımız onlarla ayrılır. Eğer TL bugün döviz karşısında bir değer ifade ediyorsa bizim paramıza olan değerdir. O değer insanımıza verdiğimiz değerdir. Soruyorum CHP'ye; iktidar olduğunuz dönemde MB rezervini nereden aldınız nereye çıkardınız. Şu borçları ödeyen iktidara nasıl yolsuzluk iftirası atıyorsun.

'HAKKARİ'Lİ KARDEŞİM NASIL SESSİZ KALIYORSUN?'
Türkiye'de yapılan bölünmüş yolu hesap edemezler. Tarihte yok. Bunlar tarih de bilmez ki. İhracatı nereden aldık nereye getirdik. 36 milyar dolardan aldığımız ihracat şimdi 150 milyar dolara koşuyor. Van'ı yeniden inşaa edityoruz. Onlar kalkıp sağda solda Van'da yolsuzluk var dediler. Simav'da demrem oldu insanlar yakınırken gelip Meclis'te Simav'da neler oluyorlar diyorlar. Diğer yavru muhalefet Van'da şu oldu bu oldu diyorlar. Ben ve bakan arkadaşlarım kaç defa Van'a gittik hatırlamıyorum artık. 26 havalimanından aldık 48 havalimanına ulaştık. Artık yarım saat içerisinde istediğiniz yere ulaşabiliyorsunuz. Türkiye böyle bir ülke oldu. İngiltere'de havalimanından şehre gitmeye kalk 1 saati buluyor. Kimin aklına gelirdi Hakkari'ye havaalanı yapmak. Biz bunun için yola çıkıyoruz. Bakıyorsunuz uzantısında malum parti olan terör örgütü kalkıyor oradaki müteahhidin araçlarını yakıyor. En sonunda firma iş yapamıyoruz deyip çekip gidiyor. Hakkari'li kardeşim sana hizmet gelmesini destekleyen bir partiye nasıl sessiz kalıyorsun? Duracak mıyız? O havalimanını yine yapacağız. Biz önceki iktidarlara benzemeyiz. Aynı şekilde Şırnak yapıyoruz. 2013'te açılışını yapacağız. Kimin aklına gelirdi? Batman'da şu anda çok modern bir terminal binası var. Biz bu ülkede bölgesel milliyetçilik yapmadık hepsine bu hizmeti yaygın bir şekilde taşıdık.

'SEN SSK'YI BATIRDIN'

Ben İstanbul Belediyesi'ni devraldığımda yolsuzluk belediyesiydi. Meşhur İSKİ skandalı. Biz 2.5 milyar dolar borçla devraldık 1.2 milyar dolar borçla devrettik. İstanbul'un su, çöp ve hava kirliliği sorunu çözdük. 4.5 senede bunları gerçekleştirdik: Sayın Kılıçdaroğlu sen ne yaptın ya. Bize yolsuzluk suçlamasında bulunacak en son kişi CHP'dir. Sen SSK'yı batırdın ya. Bütün belgeler ortada. Ne kadar akraba mezhep varsa hepsini topladın. Bunlar artık biliniyor. Ama tabi yavuz hırsız ev sahibini bastırmaya çalışıyor. Bunu kimse yutmaz.

'BDP'Yİ GÖRMEZDEN GELİYORSUNUZ'
Bu ülkede CHP sol muhalefet alanını işkal ettiği için aşırı sol daha da marjinalleşiyor. CHP tatmin edici bir muhalefet yapamadığı için aşırı uçlar güçleniyor. Aşırı sol yapı BDP üzerinden varlık göstermeye çalışıyor. Bu sol BDP'yi doğrudan ve dolaylı destekliyor. Terör örgütü ve marjinal sol örgütleri arasında bir gönül ilişkisi var. Güvenlik güçlerine acımasız eleştiriler yapılırken örgütün çocuklara yaptığı işkenceler görmezden gelindi. Gizli anlaşmaları var. İntihar saldırıların üzerine gidilmedi. Terör örgütünün ahlaksızca yürütttüğü eylemler kınanmadı. Şu anda BDP mağdur rollerine yatarken kimi medya mensupları BDP'yi mağdur gibi göstermeye çalışıyorlar. Bunu medya patronları yapıyor. Bunları bir başbakan niçin konuşuyor. Siz attığınız başlıklarla meydanı boş buldunuz atacak mısınız? BDP'yi görmezden geliyorsunuz terör örgütüyle arasına mesafe koymayan BDP'yi görmezden geliyorsunuz. PKK'yla kucaklaşan BDP'lileri görmezden geliyorsunuz. Hukuk işletilince aynı BDP'yi mazlum olmakla mağdur olmakla niteliyebiliyorsunuz. Sonrası çok daha kötü olurmuş? Bu ülkede hukuk o zaman niye var Ak Parti iktidarı niye var? Benim vatandaşım sokağa çıkmasın diye mi var? Hakkari'de mitinge gideceğim millet dışarı çıkamıyor. Camların arkasından bizi izlediler. Tam bir diktatör militarist kafa. Kepenkleri indir indiriliyor. Belediye otobüsünde yakılan kızımızı görmüyorlar. Bunu görmüyorlar sorgulamıyorlar. Bu yazıları yazanlar bu kardeşlerimizle ilgili ne başlık attılar. İmam katleden türbeleri yakan, okullara hastanelere tahammül edemeyenleri sorgulamıyorlar. Kendi içlerindeki infazları asla sormuyorlar. Kendileriyle yapılan görüşmeleri de ballandırarak anlatıyorlar. Ama hükümet olunca demokrasi havarisi kesiliyor.

'EYYUBİ İLE TERÖR AYNI KEFEDE OLABİLİR Mİ?'
Bu ülkede eğer referandumda AK Parti ile beraber hareket etmiş olsalardı bugün Türkiye'de parti kapatma süreci bitmiş olacaktı. Hiç kimse bunlara siz ne yapıyorsunuz demedi. Ama bugün çıkıyorlar özgürlükten demokrasiden bahsediyorlar. Partilerinin kapatılmasından bahsediyorlar. Kendiniz yaptınız kendiniz biçiyorsunuz. Kimse bu şark kurnazlığını yutmaz. Siyasetçi en aykırı fikirleri parlamentoda kürsüde ifade edebilir ama elinde silah olanı meşrulaştıramaz. Şiddeti ve şiddet kullananı övmek siyaset dışı ilkel bir tutumdur. Şiddeti merkezine alanlar öldürmekten medet uman gayrimeşru bir alana kaymış olurlar. BDP sorunun çözümüne katkı yapmak istiyorsa meşru siyasetin dilini kullanmak zorundadır. Ben bütün kürt kardeşlerimize sesleniyorum. Tarihte bizim nice ortak kahramanlarımız var. Bu tarihi ortak şehitlerimizle yazdık. Selahattin Eyyubi bizim ortak kahramanıdır, Ahmedi Hani, İdrisi Bitlisi, Fakir Teyran tıpkı Yunus gibi Hacı Bektaş gibi bizim ortak gönül telimizdir. Dünyanın her yerine dağılmış ortak şehitliklerimiz var. Selahattin Eyyubi ile bu terör örgütü aynı kefede olabilir mi? Hiç bir kutsalı olmayan bu terör mensupleri Fakir Teyran aynı kefede olabilir mi? Anlı sedeceye değen bir insan kalbinde yaradanın sevgisi olan bir insan bunlarla aynı yöne bakabilir mi soruyorum size? Bu topraklarda ezanı kuran'ı hiç kimse ama hiç kimse silip atamaz. Buna hiç kimsenin gücü yetmez. Biz bu topraklarda Ezan özgürce okunsun diye mücadele ettik. Bu ezanlar ki şehatlerin dinin temeli, Ebedi Yurdumun Üstünde Benim İnlemeli.. İstiklal şairimiz çok güzel ifade etmiş zaten.  Bizim dini değerlerimzile alay edenler, nasıl alay ettilerini izlemişsinizdir. Bu örgüt bütün bunları yapıyorlar. Özel çalışmalar yapılıyor. Benim dindar kürt kardeşim bunları nasıl fark etmez. Bunlar hiç bir zaman Kürt kardeşlerimin temsilcisi olmadı. Bunlar size hangi hizmeti getirdiler. Artık Selahattin Eyyubi'nin Kürt torunu yeter artık demeli.

'BATIDA OLUP SENDE OLMAYAN NE VAR?'
AK Parti iktidarında ret politikası bitmiştir ayaklar altına alınmıştır. Bizim asimilasyon diye bir sorunumuz yok. Biz gelene kadar Kürt kardeşim ifadesini ağzına alamayanlar bizimle birlikte söylemeye başladılar. 30 Eylül'de yeni ve temiz bir sayfa açalım dedim. 10 yılda çok emsafe kaydettik. Demokratik kültürel alanlarda çok önemli reformları hep birlikte başardık. Partimizi kurduğumuzda oradaki kardeşlerimiz bizden 'Olağanüstü hali kaldırın sizden başka bir şey istemiyoruz' demişlerdi. Biz bir ay içinde olağan üstü hali kaldırdık. Yol haritamızda daha çok şeyler vardı: Buranın sosyoekonomik sıkıntıları var dedik bunları çözmek için adımlar attık. Üniversiteler her yerde vardı Güneydoğu ve Doğuanadolu'nun da her yerinde olacak dedik. Biri kalktı Tunceli'de de olacak mı? Gerekli dersi verdik. Bunu soran zat kalkıp bir teşekkür mü etti? Biz teşekkür beklemek için yapmadık. Biz bölgesel etnik milliyetçiğiğie hayır diyen bir partiyiz. Biz ünviersite yapıyrouz onlar üniversite yakıyorlar. Dediler ki anadilde kurs. Önce yüklendiler ama daha sonra buralar sıfırlanma noktasına geldiler. Sonra dediler bunu devlet yapsın. Herkes kendi gayretiyle kursunu açıyor sen de ver. Dert başka ama biz bunu da başardık. Üniversitelerde bölümler açtık. 4+4+4'te Kürtçe ve diğer dillerde seçmeli dersler verilebilir dedik yeter ki 10 öğrenci sınıfta olsun. Bitmedi radyolarda kürtçe yayın Boşnakça yayın için 30 dakikayı zor ayırıyorlardı. Biz dedik TRT6 ve 24 saat yayına başladı. Bunlar bizim yol haritamızda olanlardı. Şimdi benim Kürt kardeşime soruyorum? Batıda olup sende olmayan ne var? İstihdam diyorsan onun sorumlusu sensin. Sen yatırımcının bölgeye gelmesine yardım edeceksin. Terörün karşısında olacaksın. Biz burayı birinci bölge teşvik bölgesi yapalım. Arazi tahsisinden tuttu gümrük muhafiyetini onlara sağladık. Benim kürt kardeşim artık bunları görmeli.

Bu ülkeyi dağa da yaşanabilir kılmak için hep birlikte gönül gönüle mücadele edelim dedik. İnşallah 10 yıl sonra çok daha güçlü bir ülkede olacağız. 2023'ü biz hep birlikte inşaa edeceğiz. Bizim medeniyetimizde ırkçılık yok ve olamaz. Biz ortak medeniyetin çocuklarıyız. Geleceğimizi de ortaklaşa inşaa edeceğiz. Dinsizliği dindi değerleri horlamayı yöntem olarak seçen bir örgütle bizi asla aynı kefeye koyamazsınız. Samimiyetle sesleniyorum, biz bu meseleyi çözeriz ve çözeceğiz. Biz bu meseleyi Türk Kürt diğer bütün kardeşlerimizle birlikte çözeceğiz. Eğer Selahattin Eyyubi umudunu yitirseydi Kudüs'ün fatihi olamazdı. Terör örgütünün nasıl bir hesabı varsa Allah'ın da bu halkında bir hesabı var.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı