Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Suriye'den kimyasal tehdit yanıtı

4 Aralık 2012 Salı günü yayınlandı İngiliz Guardian gazetesi, Türkiye'nin sınıra yerleştirilecek Patriot füzelerini, Suriye'den gelebilecek kimyasal başlık taşıyan füze tehdidi nedeniyle istediğini yazdı.

Adı verilmeyen bir Türk yetkiliye dayandırılan habere göre, Ankara muhaliflere karşı üzenlenen hava saldırılarının sonuç vermemesi durumunda Esad yönetimini son çare olarak füze ve kimyasal silah kullanacağından endişe ediyor.

Guardian Türk yetkilinin şu sözlerine yer verdi:

'Farklı kaynaklardan Suriye'nin balistik füze ve kimyasal savaş başlığı kullanacağı istijbaratını aldık. Suriye, muhaliflere karşı önce askerlerini kullandı ancak çok kayıp verince bundan vazgeçtiler. Sonra tanklarını gönderdiler ana bir çoğu anti tank füzelerine hedef oldu. şimdi hava kuvvetlerini kullanıyorlar. Bu da başarılı olmazsa füzeleri ve belki de kimyasal silahlar kullanılacak. Bu nedenle NATO'dan koruma istedik. '

Gazete, Suriye'nin elinde bulunan Sovyet yapımı Scud ve Kuzey Kore yapımı SS-21 füzelerinin Türkiye'yi endişelendirdiğini yazdı.

NYT: SIRADIŞI HAREKETLİLİK
Diğer yandan Amerikan The New York Times gazetesi de batılı istihbaratların, Suriye ordusunun kimyasal silah barındıran üslerinde son dönemde hareketlilik yaşandığına dair işaretler elde ettiklerini ileri sürdü. Gazeteye konuşan Amerikalı bir yetkili, 'bu silahları kullanmaya hazırlandıklarına işaret eden hareketler var. Bu, askerlerin çevrede dolaştıkları cinsten hareketler değil ' dedi.

Esad rejiminin elinde hardal gazı, sarin gazı ve muhtemelen VX gazı olduğu tahmin ediliyor.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı