Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Kılık kıyafet yönetmeliği

29 Kasım 2012 Perşembe günü yayınlandı Cumhurbaşkanı Gül, Van Bağımsız Milletvekili Tuğluk ile 9 BDP'li vekilin dokunulmazlığının kaldırılmasına yönelik fezlekenin, gerilimi arttıracağı iddialarına ilişkin açıklama yaptı.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Bulgaristan Cumhurbaşkanı Rosen Plevneliev, Çankaya Köşkü'nde gerçekleştirdikleri ortak basın toplantısının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

BDP'li ve bağımsız milletvekilleri hakkındaki fezlekelerin Meclis'e gönderilmesinin siyasette tansiyonu yükseltip yükseltmeyeceği sorusu üzerine Gül, 'Aslında bu konuyla ilgili benim Türkiye Büyük Millet Meclisi açılışında yaptığım konuşmayı biliyorsunuz. Fikirlerimi de orada paylaşmıştım. Bildiğim kadarıyla bunlar Meclis'e geliyor. Meclis'te tabii komisyonlarda konuşulacak bütün. Herhalde tartışılacaktır. Ama benim fikirlerimi, ben Meclis'te gayet açık bir şekilde söylemiştim ' diye konuştu.

Kılık kıyafet yönetmeliği

Gül, okullarda kıyafet serbestliğini sağlayan değişikliğe ilişkin, 'Milli Eğitim Bakanlığı'nın herhalde bütün çalışmaları hükümetin bir kararı. Dolayısıyla lehinde, aleyhinde konuşanlar da muhakkak ki olacaktır. Ama herhalde esas sorumluluğu taşıyan Bakanlık ve Hükümet böyle bir karar verdiğine göre söylenecek bir şey yok ' dedi.

Bulgaristan'ın doğalgaz ihtiyacı

Cumhurbaşkanı Gül, bir gazetecinin, ''Yaptığınız görüşmede iki ülke arasında kurulacak sistemler arası doğalgaz bağlantısı konusunu gündeme getirdiniz mi? sorusuna ise şöyle yanıt verdi:

''Tabii ki enerji konusu en çok konuştuğumuz konu oldu. Kafkaslardan, Hazar'dan, oranın enerji kaynaklarının, özellikle doğalgaz kaynaklarının Türkiye üzerinden Bulgaristan'a, Batı'ya nakliyle ilgili doğalgaz projeleri var..Sayın Cumhurbaşkanı'na ve heyete şunu da ifade ettim; Bulgaristan'ın doğalgaz ihtiyacının özellikle kış sezonlarında söz konusu olduğunu... Türkiye kesinlikle Bulgaristan'ın herhangi bir şekilde sıkıntı çekmesine müsaade etmeyecek, bütün imkanlarını bu yönde kullanacak.''


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı