Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Davutoğlu ve Arap Birliği üyesi dışişleri bakanları Gazze'yi ziyaret etti

21 Kasım 2012 Çarşamba günü yayınlandı Hamas’ın Mısır’ın başkenti Kahire’deki sözcüsü Ayman Taha, BBC’ye yaptığı açıklamada, Gazze’de ateşkesin bugün geceden itibaren yürürlüğe gireceğini bildirdi.İsrail yönetimi ise bu haber üzerine 'Ateşkes anlaşması henüz sonlandırılmadı' açıklamasını yaptı.

Gazze'ye saldırının 7. gününde öldürülen Filistinli sayısı 111'e çıkarken, Hamas'tan yapılan açıklamada Mısır'ın arabuluculuğuyla İsrail ile ateşkes anlaşmasına varıldığı bildirildi. İsrail'in açıklamasında ise 'henüz anlaşma sonlandırılmadı' denildi.

Hamas ve İsrail'den ateşkese yönelik faklı açıklamalar geldi.

Hamas, Mısır'ın arabuluculuğa İsrail ile ateş üzerine anlaşma sağlandığı duyurdu. Hamas sözcüsü Ayman Taha, Ateşkes konusunda anlaşmaya varıldığını ve TSİ 21.00'de ilan edilecek ateşkesin geceyarısı yürürlüğe gireceğini söyledi.

Resmi temaslar için Gazze'ye giden Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun Anadolu Ajansı'na yaptığı açıklama da Hamas'ı destekler nitelikte oldu: ''Ateşkes anlaşması yapıldı. Bu gece 12.00'de ateşkes yürürlüğe girecek.''

Hamas kanadından bu yönde bir açıklama yapılırken, İsrail'den 'ateşkes anlaşmasının henüz sonlandırılmadığı' açıklaması geldi. Mısır yetkililerince yapılan açıklamada da 'İsrail'le görüşmelerin devam ettiği' kaydedildi.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı