Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Cüneyt Ünal'ın kurtuluşu

21 Kasım 2012 Çarşamba günü yayınlandı Başbakan Erdoğan partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulundu. İsrail'in Gazze saldırılarını sert dille eleştiren Erdoğan, ABD ve BM'ye de tepki gösterdi.

Erdoğan, "Ey Batı, ey ABD, ey Rusya size sesleniyorum, neredesiniz? Biz Güvenlik Konseyi'ndeki üyelerin ağzına bakarak adım atarsak halimiz perişandır. Öleceksek adam gibi ölelim, bunu başaralım" dedi.

Partisinin grup toplantısında Erdoğan'ın gündeminde İsrail'in Gazze saldırısı vardı. Öfkesini kelimelere döktü, kimi konuşmaları uzun süre alkışlandı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, hedefindeki İsrail'e ve ona ses çıkarmayan Batılı ülkelere sert sözlerle yüklendi.

Sadece İsrail yoktu eleştiri oklarından nasibin almayan. Obama da vardı.

Başbakan Erdoğan'ın yaptığı açıklamalar şöyle:

AK Parti görevdeki 10. yılını tamamladı. Bugüne kadar hükümetimizde görev almış arkadaşlarıma şükranlarımı ifade ediyorum. Tüm yol arkadaşlarına yıldönümü vesilesiyle teşekkür ediyor Allah hepinizden razı olsun diyorum. Hedef 2023 ilk etapta. İnşallah hedefleri tutturacak, 2071'in zeminini şimdiden hazırlamaya devam edeceğiz. Bu dava köksüz değildir. Medeniyet değerlerinden ilhamını alarak yükselen dava, sürekli büyüyerek bugünlere erişmiş davadır. Bu davayı 2023 burçlarına inşallah hep birlikte dikeceğiz.

1 YILDA YAPILAN İHRACATI 5 SAATTE YAPIYORUZ


10 yıl önceki Türkiye'nin hali unutulursa bugün nereye geldiğimiz anlaşılamaz. Bugün 22 yaşındaki gençler o gün çocuktu. 20-25 yaş üstü vatandaşlarımız Türkiye'nin nereden nereye geldiğimiz izleyerek gördüler.AK Parti sadece 2002'ye nazaran değil, cumhuriyet tarihinde farklı bir konuma yükseltmiş, tarihi başarılar elde etmiş, 79 yılda ulaşılamayan seviyelere gelmiştir. 1924 yılında 1 yılda gerçekleştirdiğimiz ihracatı şimdi biz 5 saatte gerçekleştiriyoruz. Bakın biz Cumhuriyete slogan atarak sahip çıkanlardan değiliz. Biz Türkiye'yi hangi seviyeden aldığımızı örneklerle somut örneklerle açık ve net şekilde ortaya koyuyoruz. Bunu cumhuriyetle hesaplaşma olarak görmek kifayetsizlikten başka bir şey değildir.

SAVUNMA SANAYİSİNİN CİROSU 4 KAT ARTTI


Biz şimdi Cumhuriyet tarihinin rekorlarını kırdık deyince CHP'si MHP'si hem hop oturup hop kalkıyor. Ya neden rahatsız oluyorsunuz biz bu ülkeyi nereden alıp nerelere götürdüğümüzü anlatıyoruz. Bu millet zor şartlar altında vatanını savundu. Yolu olmayan ülkenin refahını sağlaması mümkün olmaz. Askerini giydiremeyen bir ülkenin bağımsızlığından söz edilemez. Gazi'nin vefatından sonra kıskançlık nedeniyle büyük projeler akamet uğramıştır. Yurt dışından uçak siparişleri alınarak engellenmiştir. AK Parti olarak 10 yılda bunu tersine çevirdik. Savunma sanayinde karşılama oranını yüzde 54'e çıkardık. Savunma sanayisinin cirosu 4 kat arttı. Bizim dönemimizde ASELSAN ve TUSAŞ, savunma sanayinde dünyanın en büyük 100 şirketi arasına giren 2 Türk şirketi arasına girdi.

İNŞALLAH BU TANKLARI KULLANMA İHTİYACI HİSSETMEYİZ


ANKA adını verdiğimiz insansız aracın prototipini tamamladık. Bu kategoride üretim yapabilen birkaç ülkeden biri olacağız. İlk milli savaş gemisini 2008'de denize indirdik. Ülkemizde tasarlanan atak helikopterleri 2013'te TSK'ya teslimatına başlıyoruz. Göktürk uydusunu yıl sonunda Çin'den uzaya fırlatıyoruz. Biz gelmeden önce tanklar İsrail'de modernize ediliyordu. Tanklar artık yerli firmalar tarafından Türkiye'de revize ediliyor. Türkiye'nin ilk milli tankının prototipini tamamladık. Altay tankının testleri 2013 yılında devam edecek. Seri üretimi 2013 sonu itibariyle başlatılacak. Bu millet inandı mı başarır. İnandık başardık. İnşallah bu tankları kullanma ihtiyacı hissetmeyiz. Tüm o silahları kullanma ihtiyacı olmaz. Özgürlük için her türlü ihtimale karşı barış için en güçlü şekilde harbe hazır olmaya devam edeceğiz.

BM'NİN ADALETİNE İNANMIYORUM

Mısır'da Mursi ve Hişam Kandil ile görüşmelerimiz oldu. 27 yeni farklı anlaşma imzaladık. 300 girişimcimizin yatırımı var. İşadamlarımız orada 53 bin Mısırlı'yı istihdam ediyor. Temenni ederim ki Mısırlı kardeşlerimiz hep ilkbaharı yaşasınlar hiç sonbaharı yaşamasınlar.  Burada AK Parti grubunda bir hususun altını çizmek istiyorum. Bir kere bütün dünyanın anlaması görmesi ve ellerini vicdanlarına koyarak düşünmesi gerekiyor. Temel hakları hiçe sayarak bir millete bir halka karşı etnik temizlik uyguluyor. Filistin topraklarını adım adım işgal ediliyor. Filistinliler etnik temizlik girişimlerine meşru savunma hakkını kullanıyor. Tüm batıya sesleniyorum. Kimse İsrail savunma hakkını kullanıyor diyemez. İsrail terör estiriyor Ortadoğu’da. İsrail BM kararlarını dinlemiyor. Onun için BM'nin adaletine inanmıyorum. Bu ne menem iştir. Al birine vur ötekine durumunuz bu.

ÖLECEKSEK ADAM GİBİ ÖLELİM


Egemen güçler nerede sizin adaletiniz? AK Parti dış politikaya çok ağırlık veriyor ama Türkiye'ni başına ileride farklı şeyler getirir mi? .Biz bir şeye inanıyoruz biz hakka ve halkımıza inanıyoruz. Hakkın yardımının da yakın olduğunu biliyoruz. Sessiz mi kalacağız? Üç yol var. Ya elimizle müdahale edeceğiz. Ya dilimizle müdahale edeceğiz ya da kalbimizden buğz edeceğiz. Hiçbirini yapma yan gel yat. Bizin değerler silsilesinde böyle bir şey yok. Daimi üyelerin ağzına bakarak adım atarsak bizim halimiz perişan oluruz. Öleceksek adam gibi ölelim. Bunu başaralım. Böyle adalet böyle hakkaniyet olmaz. Sizin insan hakları dediğinizde aklınıza ateistler mi geliyor. Niçin Haniye'nin kucağındaki ölü çocuk gelmiyor? Niye çıkmıyorsunuz ortaya. Türkiye'de PKK'yı takip ediyorsunuz. Gazze'de niye yoksunuz.

OBAMA GÖRMEZDEN GELDİ


İsrail uçakları 100'ün üzerinde sorti yaptı. Füze Başbakanlık binasını yerle bir etti. 4 yaşındaki çocuğu katletmek meşru savunma hakkı mıdır? En ağır silahlarla halkın üzerine topyekün ölüm yağdırmak nasıl meşru savunma hakkı olabilir? Onun için BM'nin güvenlik konseyinin yeniden reforma ihtiyacı vardır. Biz güvenlik konseyinin tamamının reforme edilmesini istiyoruz. İsrail 2008 seçimleri öncesi Gazze'yi hedef tahtasına çevirdi. Açık hava hapishanesi diyorum.  Filistin'e geçerken yarım saat araba içinde bekletildik. Neymiş güvenlik. Ne güvenliği ben kardeşlerime gidiyorum dememe rağmen yarım saat. Başbakanı yarım saat beklettiğinize göre kim bilir Filistinlilere ne çileler çektiriyorsunuz. Mavi Marmara, korsan devlete, terör devletine yakışır şekilde saldırıya uğramadı mı? 19 yaşındaki Furkan'ın adli tıp raporunu gördüğümde çıldırmamak mümkün değildi. İsrail bu ya. Obama'ya gösterdiğim zaman görmezden geldi.

BU ADAM SAVAŞ SUÇLUSU


İsrail'in her türlü hukuk tanımazlığı görmezden geliniyor. Yıldırma sindirme politikası terör gibi lanse edilip meşrulaştırılmaya çalışılıyor. Vurdum duymazlıktır çifte standarttır. Köşe yazısında Şaron'nun oğlu yazı yazmış. Gazze'yi Hiroşima gibi yapmak lazım diyor Şaron bana dedi ki dünyada en zevk aldığım an Filistin'de tankların üzerinde olduğum andı. Ayıp olmuyor mu dedim. Basın toplantısında açıklayın dedim açıklamadı. Buyurun şimdi makineye bağlı yaşıyor. Alma mazlumun ahını çıkar aheste aheste. Olay budur. Böyle bir yazıyı yazmak insanlık suçudur. Nerede uluslararası hukuk. Bu yazı üzerinden müracaatı yapmak lazım. Bu adam savaş suçlusu diye ilan ediyorum. Gazze'de yaşayanlar insan değil mi? O coğrafya var olma hakkını ne zaman savunacaklar? Şunun artık anlaşılması lazım. Mızrak artık çuvala sığmıyor. Halkların hissiyatını dikkate almayanlar beyhüde uğraşırlar.





HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı