Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Cüneyt Ünal serbest

18 Kasım 2012 Pazar günü yayınlandı 90 gün Suriye'de rehin tutulan gazeteci Cüneyt Ünal serbest bırakıldı.

El Hurra televizyonu için haber yapmak amacıyla Ağustos ayında Suriye’ye giden ve Esad rejimi tarafından gözaltına alınan Türk gazeteci Cüneyt Ünal, CHP’nin girişimleriyle bugün serbest bırakıldı. Ünal, karşısında CHP’li vekilleri gördüğü an gözyaşlarını tutamadı. CHP heyeti, Ünal'ın serbest bırakılması için Suriye lideri Esad'la da görüştü. CHP heyeti ve Ünal yarın Türkiye'ye gelecek.

Ünal, özgürlüğüne kavuştuktan sonra CHP’li vekillerle birlikte düzenlediği basın toplantısında şokta oldığını belirterek, “İnanamıyorum. Milletvekillerimizi karşımda görünceye kadar bilmiyordum. Kimse bir şey söylemedi. Kimse bir şey söylemedi. Vekilleri görünce ağladım. Hala da ağlayacak gibiyim” dedi.

Suriye’de yaşadığı dehşeti de anlatan Ünal, 87 gün boyunca tek başına hapiste tutulduğunu ve bu süre içinde sadece patates-ekmek yediğini söyledi.

'BANA BEŞAR'IN ÖLDÜĞÜ SÖYLENDİ'
Ramazan Bayramı’nın ikinci günü Halep’te Suriyeli askerlerle sivil giyimli milisler arasında yaşanan çatışma sırasında gözaltına alındıklarını söyleyen Ünal, “Karşı tarafta gördüğüm sivil giyimli, silahlı şahıs bize silahını doğrultup ateş etti. Beşar vuruldu. Yarası genişti. Boynumdaki poşuyu çıkardım, tampon yaptım. Beşar’ın yarası ağırdı. Beşar’ı en son orada gördüm. Bana öldüğü söylendi. İnşallah öyle bir şey yoktur” diye konuştu.

CHP Hatay Milletvekilleri Hasan Akgöl, Refik Eryılmaz, Mevlüt Dudu ve Ankara Milletvekili Levent Gök, Esad'la görüşmelerinin ardından Suriye lideriyle fotoğraf da çektirdi.

TÜRKİYE'YE YARIN GELİYORLAR
CHP heyeti ve Ünal'ın hava karardığı için geceyi Lazkiye’de geçireceği öğrenildi. CHP heyeti ve Ünal'ın yarın sabah saat 10.00 sıralarında Türkiye’ye giriş yaptıktan sonra İstanbul’a geçmesi bekleniyor.

DHA'nın haberine göre, CHP Hatay Milletvekili Mevlüt Dudu, uçakla geldikleri Lazkiye’den karayoluyla Hatay’ın Yayladağı ilçesi’ne gideceklerini ancak Suriye yönetiminin can güvenliği nedeniyle ’yarın yola çıkın’ uyarısı üzerine Lazkiye’de kaldıklarını söyledi.

Bu arada CHP heyetinin, Suriyeli yetkililerle yaptığı görüşmelerde, Ünal'la birlikte kaçırılan Filistin asıllı gazeteci Beşar Fehmi Kadumi için de bilgi istediği belirtildi.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı