Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

CHP kampta ısrarlı

28 Ağustos 2012 Salı günü yayınlandı CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç, kürsü dokunulmazlığı hariç her türlü suçun milletvekillerinin dokunulmazlık zırhına saklanmaması gerektiğini başından beri söylediklerini belirtti. Koç, "Gelin sade yurttaş gibi olalım, özel yetkilere gerek yok." dedi.

MYK toplantısı sonrası basın açıklamasında bulunan Koç, gündeme dair açıklamalar yaptı. Açıklamasının başında 30 Ağustos–1 Eylül tarihlerinde Güney Afrika Cumhuriyeti’nde toplanacak Sosyalist Enternasyonal’in 23. Kongresi'ne katılacaklarını bildiren Koç, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun burada 'Küresel Krizden Çıkış' adlı bir konuşma yapacağını belirtti.

Koç, konuyla alakalı bir soru üzerine Kılıçdaroğlu’nun Sosyalist Enternasyonel’in yeni yönetimine genel başkan yardımcısı olarak girmesinin muhtemel olduğunu aktardı. MYK’da alınan kararlar hakkında da bilgi veren Koç, 4 Eylül’ün Sivas Kongresi’nin toplanma yıl dönümü olması dolayısıyla 4 Eylül’de Sivas’ta toplanacaklarını kaydetti.

9 Eylül’de de partilerinin kuruluşunu kutlayacaklarını vurgulayan Koç, Zafer Bayram’ı törenlerinin Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün rahatsızlığından dolayı sönük geçeceğini düşündüklerini ve alternatif kutlamalar yapacaklarını söyledi.

MHP’nin dokunulmazlık teklifine de değinen Koç, anayasa değişikliği için belli bir sayıya ulaşılması gerektiğini belirterek, MHP’nin bu sayıya ulaşmasının mümkün olmadığını hatırlattı. Bunu AK Parti’ye güvenerek atılmış bir adım olduğunu ileri süren Koç, dokunulmazlık konusunda şunları kaydetti: "Kürsü dokunulmazlığı hariç her türlü suçun milletvekillerinin dokunulmazlık zırhına saklanmaması gerektiğini başından beri söylüyoruz. Gelin sade yurttaş gibi olalım, özel yetkilere gerek yok. Bunu başından beri konuşuyoruz; Bir kısım 'ben hırsızımı koruyacağım, ben ihaleye fesat karıştıranı, ben irtikâp yapanı koruyacağım, ben rüşvet vereni koruyacağım, bir kısmı da ben rüşvet vereni koruyacağım.’ diyor. Gelin sadece kürsü dokunulmazlığı olsun’’ Gaziantep’teki bombalı saldırının ciddiyetini hala koruduğunu ifade eden Koç, partilerinin bölgeye bir heyet gönderdiğini ve incelemeler yapıldığını hatırlattı. Koç, yapılan tespitlerde, güvenlik boşluğu, istihbarat zafiyeti, koordinasyon boşluğu, operasyonel yetersizliğinin söz konusu olduğunu savunarak, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın 'İstihbarat zaafı yoktur' sözlerine AK Parti Milletvekili Şamil Tayyar’ın 'İstihbarat zafiyeti vardır' sözleri ile karşılık verdi.

"ANTEP'TEKİ BOMBALI SALDIRININ İHALESİNİ KİM VERDİ?"
Gaziantep’teki patlamayı PKK’nın yaptığının çok açık olduğunu dile getiren Koç, sorunun çok açık olduğunu belirterek, PKK’ya bomba ihalesini kimin verdiğini sordu. Koç, ihaleyi veren ülkeye dikkat çekerek, Amerika’daki düşünce kuruluşlarının bir takım stratejik oyunlar sergilediğini ve aylar öncesinden Antep ve Maraş isimlerinin geçtiğinin altını çizdi. Türkiye’nin Ortadoğu’da Şam, Tahran ve Bağdat’ta stratejik ortaklıktan stratejik tehlike unsuruna dönüştüğünü iddia eden Koç, bunun sorumlusunun başta Başbakan Recep Tayyip Erdoğan olduğunu savundu.

TBMM Başkanı Cemil Çiçek’in bildirdiği ulusal mutabakat metnini de hatırlatan Koç, Çiçek’in metni TBMM Başkanı olarak değil bir milletvekili olarak yayımladığını ifade ettiğini anımsatarak, bunun sade bir milletvekilinden ziyade yürütme organının kaleme aldığının çok belli olduğunu ileri sürdü. Çiçek’in bazı sözlerine atıfta bulunan Koç, Çiçek’e içtüzüğün 7. maddesini hatırlatarak, başkanın Meclis'i toplayabileceğine dikkat çekti. Bir gazetecinin MHP’nin dokunulmazlıkla ilgili teklifi önlerine getirdiğinde destekleyip desteklemeyeceklerini sorması üzerine Koç, sözlerini yineleyerek parti olarak duruşlarının ortada olduğunu, kürsü dokunulmazlığı hariç diğer dokunulmazlıkların kaldırılmasına destek vereceklerini ifade etti .


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı