Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Teröre karşı ortak duruş

26 Ağustos 2012 Pazar günü yayınlandı Bombalı saldırının gerçekleştirildiği Gaziantep’e çıkarma yapan sivil toplum kuruluşları (STK), patlamanın olduğu bölgeye giderek esnafa moral ziyaretinde bulundu.

Ziyaretlerinin ardından Şehitkamil Belediyesi Kültür ve Kongre Merkezi’nde beraberindeki STK'lar ile birlikte basın toplantısı düzenleyen Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, bombalı saldırının gerçekleştirildiği Gaziantep'e gelerek sivil toplum kuruluşlarının desteklerini getirdiklerini söyledi.

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, Ramazan Bayramı’nda birlik ve beraberlik ruhunun canlandığı, merhamet kokan kutsal bir günde bu eylemi yapanların ve onların emir aldıkları odakların, insanlıktan zerre kadar nasibini almadığını ifade ederek, "Bu hain saldırı, ülkemiz üzerinde oynanan kirli bir oyunun parçasıdır. Bu vahim olayın tek hedefi ise, milletimizin birliği ve bütünlüğünü bozmaktır" dedi.

Beraberindeki STK temsilcileriyle çeşitli ziyaretler gerçekleştirdiklerini kaydeden Hisarcıklıoğlu, bugün Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (TÜRK-İŞ), Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK), Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB), HAK- İşçi Sendikaları Konfederasyonu (HAK-İŞ), Memur Sendikaları Konfederasyonu (MEMUR-SEN), Türkiye Kamu Çalışanları Sendikaları Konfederasyonu (Türkiye KAMU-SEN), Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği (TÜRMOB), Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD), Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM), Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD), Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜMSİAD), Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON), Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED), Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON) ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) olarak, ortak hissiyatlarını paylaşmak, başsağlığı ve taziye ziyareti yapmak üzere Gaziantep'e geldiklerini belirtti.

Gaziantep Valisini, Büyükşehir Belediye Başkanını, patlamada zarar gören esnafı ve iki şehit ailesini ziyaret ettiklerini aktaran Hisarcıklıoğlu, "Gaziantep’te şehit olan vatandaşlarımıza ve terör eylemlerinde şehit olan askerlerimizle güvenlik güçlerimize, Allah’tan rahmet diliyoruz. Hepsinin mekanı cennet, kabirleri nur olsun. Yakınlarına ve milletimize sabır ve başşağlığı; yaralılarımıza da acil şifalar diliyoruz" diye konuştu.

"BU EYLEMİ YAPANLAR İNSANLIKTAN ZERRE KADAR NASİBİNİ ALMAMIŞTIR"

Ramazan Bayramı'nda, birlik ve beraberlik ruhunun canlandığı, merhamet kokan kutsal bir günde bu eylemi yapanların ve onların emir aldıkları odakların, insanlıktan zerre kadar nasibini almadığını söyleyen Hisarcıklıoğlu, şu ifadelere yer verdi: "Yapılan bu insanlık dışı terör eylemini bir kez daha şiddetle kınıyor, bu işten medet umanları lanetliyoruz. Türkiye’nin her bölgesinde örgütlü, toplumun bütün kesimlerini temsil eden meslek örgütleri, sendika konfederasyonları ve sivil toplum kuruluşları olarak şunu özellikle vurgulamak istiyoruz; tüm vatandaşlarımız bilmeli ki, bu hain saldırı ülkemiz üzerinde oynanan kirli bir oyunun parçasıdır. Bu vahim olayın tek hedefi ise, milletimizin birliğini ve bütünlüğünü bozmaktır. Hepimiz biliyoruz ki bu milletin tarihinde kirli oyunlar eksik olmamıştır. Ama bu kirli oyunları her zaman milletimizin asaleti, vakarı ve feraseti bozmuştur. Bizim en büyük gücümüz kardeşliğimiz olmuştur. Bugün kardeşlik bağlarımızı zayıflatmak isteyenler de bilsin ki, bu toprakların mayası çok güçlüdür. Hiç kimse aklından çıkarmasın, ne bu ülke başka bir ülkeye benzer; ne de bu millet başka bir millete... Çünkü bu millet, hazırlanan tezgahı görüyor. Çok açık ifadesiyle, bu millet bu oyuna gelmez."

"HİÇBİR HESAP BU BÜTÜNLÜĞÜ BOZAMAYACAK"

Saldırının Gaziantep’te yapılmış olmasının, bundan medet umanların çaresizliğini ve acziyetini açıkça ortaya koyduğuna işaret eden Hisarcıklıoğlu, Gaziantep’in, Türkiye’nin ve bölgenin marka şehri, hızla büyüyen ekonomi devi ve birlik-beraberliğin simgesi olduğunu vurguladı

"İnsanların gözlerine bakma cesareti olmayan birileri, bu ülkenin geleceğine bakıp korkuyorlar" diyen Hisarcıklıoğlu, "Bu tür eylemlerle birlik ve beraberliğimizi bozacaklarını zannediyorlar. Bu hesapları yapanlar ve onların taşeronları bilsin ki, milletimiz tüm unsurlarıyla bir bütündür ve hiçbir hesap, bu bütünlüğü bozamayacak. Kurtuluş Savaşı'nda bu şehrin farklı ırktan, farklı dinden, farklı mezhepten insanları, tek vücut halinde işgal güçlerinin karşısında durdular. Beraber şehit oldular, beraber gazi oldular. Gazi unvanını birlikte kazandılar, şerefle taşıdılar. Bunun bedelini hep birlikte ödediler. Yani bu topraklarda yaşayanlar birbirlerine kanlarıyla, canlarıyla bağlandılar. Tarih ve kültürleriyle bağlandılar. İşte bugün de Gaziantep ve Türkiye dimdik ayakta. Halkımız oynanan oyunu bozdu ve birbirine her zamankinden daha sıkı sarıldı. İçeride ve dışarıda herkes bilsin ki, ödediğimiz bu bedeller, birlik ve beraberliğimizin daha da pekişmesine yol açacak. Bu hain eylemler milletimizi birbirine düşürmek şöyle dursun; aramızdaki kardeşlik bağımızı daha da güçlendirecek" şeklinde konuştu.

"TERÖR, ÜLKENİN ORTAK SORUNUDUR"

Terörün ülkenin ortak sorunu olduğunu kaydeden Hisarcıklıoğlu, sözlerine şöyle devam etti: "Bu konu üzerinden hiçbir çıkar hesabı yapılamaz. O nedenle, başta siyaset kurumu olmak üzere, ülkemizin tüm kurum ve kuruluşları hassasiyetle hareket etmek zorundadır. Bu süreçte, toplumun kanaat önderlerine düşen sorumluluklar da var. Her kanaat önderi, kendi tabanını teröre ve ayrışmaya karşı bir arada tutmalıdır. Bizim en büyük zenginliğimiz ve ortak paydamız, birlik-beraberliğimiz ve kardeşliğimizdir. Toplumun bütün kesimlerini temsil eden meslek örgütleri, sendika konfederasyonları ve sivil toplum kuruluşları olarak, biz bu anlayışla hareket ediyor ve bu mesajı tüm tabanımıza ve vatandaşlarımıza duyuruyoruz. Bu vesileyle sizlerin huzurunda, başta Sayın Cumhurbaşkanımıza ve siyasi partilerimizin liderlerine teşekkür ediyoruz. Liderlerin, Gaziantep’teki birlik ve beraberlik görüntüsü, bu zor günlerde insanımızın en büyük umudu oldu. İşte Türkiye’nin dostlarını sevindiren, düşmanlarını üzen tablo, bu birlik tablosudur. Bu milletin her şeyin üstesinden gelecek gücü var. Tek ihtiyacımız bu tabloyu görmek. Şimdi bu resmi tüm ülke meselelerinde hakim kılmak zorundayız. Bu birlik ruhunu bundan sonra da yaşatmak zorundayız. İşte o zaman, bu ülkenin önünde hiçbir güç duramayacak. Tüm siyasilerimizden talebimiz, bu birlik ve beraberlik ruhunu yaşatmaları, ülke sorunlarına da bu anlayışla yaklaşmalarıdır. Bu süreçte milletimizin bütünlüğünü ve demokrasimizi sağlamlaştıracak yeni bir anayasa, bu hain planları bozacak en önemli unsur olacaktır. Çünkü gün birlikte düşünme, birlikte çalışma, birlikte hareket etme günüdür. Gün, kardeşliğimize sahip çıkma günüdür. "


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı