Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Gül'ün Ulucanlar izlenimleri

6 Ağustos 2012 Pazartesi günü yayınlandı Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Ulucanlar Cezaevi’ni gezdi.

Müzeye çevrilen müzeyi ziyaret eden Cumhurbaşkanı Gül, Bülent Ecevit’in de kaldığı Hilton koğuşunu da inceledi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Altındağ Belediyesi tarafından restore edilerek müze haline getirilen Ulucanlar Cezaevi Müzesi’ni ziyaret etti. Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki’nin ev sahipliği yaptığı ziyarette, Cumhurbaşkanı Gül’e, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Mustafa İsen, Ankara Valisi Alaaddin Yüksel, Ankara Emniyet Müdürü Zeki Çatalkaya ve Altındağ Kaymakamı Ali Fuat Türkel de eşlik etti.

HİLTON KOĞUŞUNU GEZDİ
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, bir yılda 120 bin kişinin ziyaret ettiği Ulucanlar Cezaevi Müzesi’nde tüm koğuşları gezdi. Cumhurbaşkanı Gül, ilk önce Bülent Ecevit’in de kalmış olduğu Hilton koğuşuna girdi, ardından da zindanların olduğu tarafa geçti. 6 no’lu koğuşu da gezen Gül, cezaevinde kalan tanınmış mahkumlar hakkında da bilgi aldı ve müzeye bağışlanan eşyaları inceledi. Görüş odalarının bulunduğu alanı da gezen Cumhurbaşkanı Gül, son olarak darağacının bulunduğu noktayı ziyaret etti.

CUMHURBAŞKANI GÜL YARIAÇIK CEZAEVİNİ DE GEZDİ
Müzenin ardından Altındağ Belediyesi tarafından restorasyonu yeni tamamlanan ve kültür sanat kongre merkezi olarak faaliyete geçecek olan Ulucanlar Yarı Açık Cezaevi’ne geçen Cumhurbaşkanı Gül, yarı açık cezaevinin hem açık hem kapalı alanlarını gezdi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, müze olarak ziyarete açılan kapalı cezaevi ve kültür sanat kongre merkezi olarak dizayn edilen yarı açık cezaevinden oluşan projeyi bütünüyle çok başarılı bulduğunu belirterek tarihi yapıların korunmasına verdiği katkılardan ötürü Altında Belediyesi Başkanı Tiryaki’yi tebrik etti .


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı