Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Davutoğlu'nun Kerkük ziyareti

3 Ağustos 2012 Cuma günü yayınlandı Irak'ın kuzeyinde temaslarda bulunan Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Kerkük'ün tarihi, iç zenginliği ve sosyal yapısı ile Orta Doğu’nun ruhunu yansıttığını söyledi.

Dün Kuzey Irak'ın Erbil şehrinde Irak Kürt Bölgesi Başkanı Mesud Barzani ile başta Suriye olmak üzere görüş alışverişinde bulunan Bakan Davutoğlu, temaslarının ardından bu sabah Kerkük’e geçti.

Davutoğlu'nu Kerkük valilik binasında Kerkük Valisi Necmeddin Kerim, Kerkük İl Meclis Başkanı Hasan Turan , Kerkük Polis Müdürü Cemal Tahir karşıladı. Burada yetkililerle basına kapalı görüşen Davutoğlu çıkışta açıklama yaptı.Dışişleri Bakanı Davutoğlu,”Çok uzun zamandır buraya gelmeyi istiyordum. Ancak, bu Ramazan nasip oldu. Kerkük’ün kimliği barış ve huzur içinde yaşamak anlamı taşıyor.” dedi.

Türkiye olarak Irak ile ebediyete kadar kardeşçe ve barış içerisinde yaşayacaklarını söyleyen Davutoğlu “Biz, Türkiye olarak Irak’ta yaşayan her kesime eşit mesafedeyiz. Onlar bizim kardeşimiz ve akrabalarımızdır. Biz onlarla kardeş olacağız. Kerkük ile Konya’nın kardeş şehir yapılmasından dolayı teşekkür ediyorum. Onur duydum. Kerkük kenti Orta Doğu’nun değil dünyanın en hızlı yükselen kenti olacaktır. Türkiye her zaman Kerkük ve Irak’ın kalkınması için elinden geleni yapacak.’

Kerkük Valisi Necmeddin Kerim ise, Davutoğlu’nun ziyareti nedeniyle duyduğu memnuniyeti dile getirerek,”Konya ile Kerkük şehrini kardeş il ilan ediyoruz. Bakanın buraya gelişi bizi çok memnun etti. Türk firmalarının buraya yatırım yapmaya davet ediyorum.” dedi.

Daha sonra Kerkük Valiliği yakınındaki Kerkük Camiine geçen Davutoğlu vatandaşlarla sohbet etti. Ardından cemaatle namaz kıldı. Davutoğlu’nun bundan sonraki durağı Irak Türkmen Cephesi oldu .


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı