Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

15. İSMEK sergisi

6 Haziran 2012 Çarşamba günü yayınlandı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, İstanbul Meslek Edindirme Kursları’nın (İSMEK) Feshane’de düzenlenen 15. sergisinin açılışını yaptı.

Serginin açılışında konuşan Emine Erdoğan, eşi Başbakan Erdoğan’ın belediye başkanlığı yaptığı dönemi hatırlatarak, “O yıllarda mütevazı bir adım olarak başlayan İSMEK, geçen yıllar içinde büyüyerek dünyada hatırı sayılır bir yere geldi” dedi.

Erdoğan, 1996'da 3 merkezde 141 kursiyer ile İSMEK yolculuğunun başladığını ifade ederek, “Bugün 38 ilçede kurumsallaşmış yapıya dönüşmesinden çok mutluyum. İSMEK ücretsiz hizmet veren bir kurum olmanın da ötesine geçti. Devasa bir sosyal organizasyon oldu. Ortaya konulan eserlerin kalitesiyle adeta dünyanın en büyük üniversitesi haline geldi" diye konuştu

İSMEK eğitim modelinin dünyaya örnek olacağını ifade eden Erdoğan, "Önümüzdeki dönemde Orta Asya'dan Afrika'ya kadar ihtiyaç duyulan her bölgeye ulaşacağına eminim. Burada yürütülen çalışmalar sadece sıradan bir belediyecilik çalışması değildir" dedi

İSMEK kursiyerlerinin büyük çoğunluğunu kadınların oluşturduğunu kaydeden Emine Erdoğan, "Onlara gerçekte neler yapabileceklerini, kim olduklarını ortaya koymalarını sağlıyor. Kurslara olan ilgi de bunu gösteriyor. Kursiyerlerin ekonomik ve sosyal hayata daha etkin bir şekilde katılmalarını diliyorum" şeklinde konuştu

Kursiyerlerin İstanbul'un maneviyatına yakışacak şekilde eserler yaptığını dile getiren Erdoğan, "Sizlerin başarılarınızla gurur duyuyoruz. Hayata yeni bir pencere açmak isteyen kardeşlerimin daima yanında olacağım" dedi.

Törende konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş da, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın 1996’da başlattığı İSMEK hareketinin İstanbulluların da desteğiyle on binlerce insanın eğitim gördüğü yer haline geldiğini söyledi.

İstanbul’a yaptıkları yatırımların yüzde 55’ini ulaşıma yaptıklarını kaydeden Topbaş, “Ulaşım ve altyapı yatırımlarının yanı sıra halkın mutluluğunu sağlayacak İSMEK gibi sosyal çalışmalar da yapıyoruz” şeklinde konuştu.

İSMEK’in huzurevlerinden cezaevlerine kadar toplumun her kesimini kucakladığını kaydeden Topbaş, dünyanın birçok ülkesinden yetkililerin gelerek İSMEK hakkında bilgi aldıklarını söyledi.

Başkan Topbaş, “İSMEK dünya tarafından model alınıyor. İSMEK’te meslek sahibi oluyorsunuz, ev ekonomisine katkıda bulunuyorsunuz. Ayrıca kursiyerlerimiz İSMEK’in sosyal ortamında sıkıntılarından kurtularak rehabilite oluyor. Kurslarımıza çok yoğun talep var, karşılamakta zorlanıyoruz. Özellikle geleneksel el sanatlarımızdan oluşan binlerce eserin yer aldığı sergimizin açılışında nice sertifika törenlerinde birlikte olmayı diliyorum” dedi.

Eyüp Mehter Takımı ile Yusuf Güney’in konser verdiği programa çok sayıda İSMEK kursiyeri ve vatandaş katıldı.

Törenin ardından Emine Erdoğan, beraberindekilerle birlikte sergiyi gezdi .


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı