Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

9 general Ankara Adliyesi'nde

29 Mayıs 2012 Salı günü yayınlandı Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü 28 Şubat soruşturması kapsamında 5. dalga operasyon başlatıldı. 5. dalgada dönemin kuvvet komutanları ve Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreteri ifadeye çağrıldı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü 28 Şubat soruşturmasında 5. dalga için bu sabah saatlerinde düğmeye basıldı.

İstanbul, Ankara, İzmir ve Muğla’da operasyon düzenleyen polis ekipleri, daha öncekilerin aksine şüphelilerin evlerinde herhangi bir arama yapmadı.

Gözaltına alınmayan dönemin komutanları, savcılık tarafından ifadeye çağırıldı.

İstanbul’da eski MGK Genel Sekreteri Orgeneral İlhan Kılıç, eski Jandarma Genel Komutanı emekli orgeneral Teoman Koman, eski Kara Kuvvetleri Komutanı emekli Orgeneral Hikmet Köksal ve eski Hava Kuvvetleri Komutanı emekli Orgeneral Ahmet Çörekçi ifadeye çağrılan isimlerden. Kılıç, Koman, Köksal ve Çörekçi, Ankara’ya doğru yola çıkarıldı.

İzmir’de ise emekli Korgeneral Kamuran Orhon, sorgulanmak için Ankara’ya gönderildi.

Muğla'nın Datça ilçesindeki bir tatil sitesinde yaşayan döneminin Genelkurmay Plan Prensipler Başkanı emekli Korgeneral Vural Avar’ın da ifade için kapısı çalındı. Avar, ilk uçakla Ankara’ya götürüldü.

Bu arada, “Balyoz” davasının tutuklu sanıkları emekli Orgeneral Çetin Doğan, emekli Korgeneral Metin Yavuz Yalçın ve MHP'den milletvekili seçilen emekli Korgeneral Engin Alan da ifade vermek için Ankara Adliyesi'ne getirildi.

‘BATI ÇALIŞMA’NIN ZİRVESİNE YÖNELİK
28 Şubat soruşturması kapsamında gerçekleştirilen 5. dalganın “Batı Çalışma Grubu”un en üst makamına yönelik olarak yapıldığı öğrenildi.

Şüpheliler, ''Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs etmek''le suçlanıyor.

51 KİŞİ TUTUKLANMIŞTI
Soruşturma kapsamında bugüne kadar aralarında orgenerallerin de olduğu 75 muvazzaf gözaltına alınmış ve 51 kişi tutuklanmıştı.

Soruşturma kapsamında en son operasyon, 8 Mayıs'ta gerçekleşmişti.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı