Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Tutuklu vekil meselesi

16 Mayıs 2012 Çarşamba günü yayınlandı Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili Emine Ülker Tarhan, hükümetin tutuklu milletvekilleriyle ilgili sorunu yargının gidereceği ile ilgili açıklamasını, "Hangi yargı bu sorunu halledecek? Çok bekleriz." diye eleştirdi.

Emine Ülker Tarhan, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, tutuklu milletvekilleri hakkında değerlendirmelerde bulundu. Muhalefet partilerinin ortak bir çözüm önerisine ulaşmış olmalarına rağmen iktidarın açıklamalarıyla bu inisiyatifin sona erdiğini söyleyen Tarhan, "Son derece iyi giden ve ortak bir çözüm önerisine ulaşılan bu süreci Meclis Başkanı'nın yönettiğini zannettik ama yanıldık. Demek ki Meclis Başkanı nafile bir inisiyatif almış." ifadelerini kullandı.

Tutuklu milletvekillerine ilişkin belirsizliğin, AK Parti'nin demokrasiye bakışının bir kanıtı olduğunu savunan Tarhan, "Son çözüm 'yargı halletsin' oldu. Hangi yargı bu sorunu halledecek? Gazeteciliği teröristlikle eş tutan, Hrant Dink cinayetinde 'örgüt yok' diyen, çocuk tacizcilerini masum kabul eden, Sivas katliamını yok sayan, poşu takmaya 11 yıl hapis veren, parasız eğitim isteyenleri hapse atan, Dink katilleriyle muzaffer komutan edasında fotoğraf çektirenlere hiçbir şey yapamayan yargı mı halledecekmiş? Çok bekleriz." şeklinde konuştu.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı