Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Can yanmadan önlem alındı

8 Mayıs 2013 Çarşamba günü yayınlandı Tunceli’de güvenlik kuvvetleri tel örgüleri ve levhaları yıpranan mayınlı sahaları yeniden tel örgüyle örmeye ve levhaları yenilemeye başladı.

2004 yılında terk edilen Aktuluk Jandarma Karakolu’nun çevresine döşenen mayınlar temizlenmedi. Aktuluk Yatılı Ortaokulu arazisine bitişik, bir bölümü tel örgüyle çevrili, ancak mayın olduğuna ilişkin uyarıcı bir levha bulunmadığı için bu bölge öğrenciler ve yöre halkı açısından tehlike arz ediyordu. Bu konunun medyada yer alması üzerine geçen hafta terk edilmiş karakol alanında Tunceli Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Murat Kırkaya, İl Jandarma Alay Komutanı Jandarma Albay Yurdakul Akkuş ile mayın konusunda uzman askeri ekiplerle incelemelerde bulundu. İncelemelerin ardından bugün Jandarma Bölge Komutanlığı’ndan gelen bir ekip tarafından mayınlı alan çevresi 700 metre uzunluğunda tel kafesle çevrildi. Tel kafese 'mayın 2' levhaları asıldı. Mayınlar imha edilinceye kadar bölge güvenlik altına alındı.

TUNCELİ’DE 10 BİN 557 ANTİ PERSONEL MAYINI VAR
Tunceli’de son süreçle birlikte yoğunlaşan doğa gezileri özellikle serbest patlayıcılar ve arazide döşeli halde bulunan anti personel mayınları nedeniyle ciddi risk taşıyor. Türkiye, 1 Mart 2004 tarihinde Ottowa Sözleşmesi’ni imzalayarak serbest patlayıcıları en kısa sürede temizleme taahhüdünde bulundu. Türkiye yine aynı sözleşme hükümlerine göre, anti personel mayınlarını en geç 1 Mart 2014 tarihine kadar temizleme taahhüdünde de bulundu. Yine Birleşmiş Milletler'e Türkiye tarafından sunulan rapora göre, Tunceli’de döşeli halde 10 bin 557 anti personel mayını bulunduğu belirtildi.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı