Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

İkinci Çeçen tekne içinde yakalandı

21 Nisan 2013 Pazar günü yayınlandı ABD’nin Boston eyaletinde gerçekleştirilen maratonu kana bulayan eylemcilerin Çeçenistan kökenli iki kardeş Tamerlan ve Covhar Tsarnayev olduğu iddia edildi.

Çeçen makamlar, söz konusu ailenin yıllar önce Çeçenistan’ı terk ettiğini açıkladı.

Çeçenistan lideri Ramzan Kadirov’un basın sözcüsü Alvi Karimov yaptığı değerlendirmede, “İlgili kurumlardan edindiğimiz ilk bilgilere göre, Tsarnayev ailesi uzun yıllar önce Çeçenistan’ı terk ederek Rusya’nın başka bir bölgesine yerleşti. Daha sonra aile uzun süre Kazakistan’da yaşadı ve oradan ABD’ye göçtü. ABD’de aileye oturum izni verilmişti. Olayın şüphelileri yetişkin yaşlarında Çeçenistan’da yaşamadı.”dedi.

Ria Novosti haber ajansına konuşan bir Çeçen güvenlik görevlisi de, Tsarnayev ailesiyle ilgili Çeçenistan kurumlarında herhangi bir sabıka dosyasının bulunmadığına dikkat çekti.
Boston’da yaşanan terör saldırısıyla ilgili 2 kişiden birinin polis tarafından yakalandığı, çıkan çatışmanın ardından yaralı olarak kaldırıldığı hastanede hayatını kaybettiği bildirilmişti. Ölen şüphelinin ismi Tamerlan Tsarnayev olarak açıklanırken, kaçan şüphelinin isminin ise Covhar Tsarnayev olduğu kaydedilmişti.
Interfax’a konuşan çocukların babası Anzor Tsarnayev, “Ben olayı televizyondan öğrendim. Benim oğlum bir melekti. Onlar inançlı çocuklardı. Niçin Tamerlen’ı öldürdüler? Onu sağ olarak ele geçirmeleri gerekmiyor muydu? Küçük olan şimdi saklanıyor. O ABD’de tıp fakültesi ikinci sınıfta okuyordu. Tatil için memlekete gelecekti. Ne olacağını bilmiyorum. Bir kez daha söylüyorum: Benim çocuklarıma özel servisler komplo yaptı.” dedi.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı