Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Belediye Başkanı'na yumruk attı

20 Nisan 2013 Cumartesi günü yayınlandı İstanbul Kartal Belediye Başkanı Altınok Öz, kreş açılışı sırasında bir kişinin yumruklu saldırısına uğradı. Saldırı sonrası saldırgan, belediye başkanının çevresindeki kişiler tarafından dövüldü.

Kartal Belediyesince, Cumhuriyet ve Kordonboyu mahallerinde yaptırılan çocuk gelişim merkezleri, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun eşi Selvi Kılıçdaroğlu'nun katıldığı törenle açıldı.

Cumhuriyet Mahallesi'ndeki merkezin açılışta konuşan Selvi Kılıçdaroğlu, çocuk gelişim merkezlerinin çoğalmasını dileyerek, bunun sosyal devletin gereği olarak yapılması gerektiğini söyledi.

Kartal Belediye Başkanı Altınok Öz de çocuk gelişim merkezleriyle ilgili bilgi vererek, "Burada niyetimiz anneleri eve bağlamak değil, annelerin elini rahatlatmaktır. Çocuklarını gönül rahatlığıyla bırakacakları alan yaratarak, onları sosyal hayatın içine, üretime dahil etmek istiyoruz" diye konuştu.

Konuşmaların ardından çocuk gelişim merkezinin açılışını yapan Selvi Kılıçdaroğlu ve beraberindekiler, daha sonra açılışını gerçekleştirdikleri Kordonboyu Mahallesi'ndeki merkezi gezdi.

Selvi Kılıçdaroğlu ve beraberindekiler, açılışların ardından Dragos Deniz Kabukları Müzesi'ni de ziyaret etti.

Belediye Başkanı Öz'e saldırı girişimi

Bu arada Kordonboyu Mahallesi'ndeki çocuk gelişim merkezinin açılışı sırasında bir kişi, Belediye Başkanı Öz'e fiziki saldırı girişiminde bulundu. Merkezin gezildiği sırada Öz'e saldırı girişiminde bulunmak isteyen İrfan Yücesoy, partililerce darbedildi.

Durumun haber verilmesi üzerine olay yerine gelen polis ekipleri, Yücesoy'u sıkı güvenlik önlemleri altında emniyete götürdü. Partililer, Yücesoy'un merkezden çıkarılışı sırasında tepki gösterdi.


Öz, gazetecilere yaptığı açıklamada, olayı gerçekleştiren kişiyi tanımadığını belirterek, "Olayın detayını arkadaşlarımız daha sonra çıkaracak. Henüz olayın arkasında ne olduğunu bilmiyoruz" dedi.

"Darp var mı?" sorusuna Öz, "Halkın yanımızda olduğu bir yerde vurmak da darbe almamız da söz konusu olmaz. Korumayla dolaşan bir insan değilim. Bana zarar verecek insan, her zaman her şeyi yapabilir. Bu hareket bu mutlu günümüze gölge düşürmek için yapılmıştır. Moralimizi bozmadan günümüze devam ediyoruz" yanıtını verdi.

CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı da tanımadıkları bir kişinin gerilim yaratmaya çalıştığını belirterek, "Şahıs emniyet mensuplarına teslim edildi. Emniyet bundan sonra gerekli çalışmayı yapacak" diye konuştu.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı