Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

'Başbakan'ın tebliğcileri'

18 Nisan 2013 Perşembe günü yayınlandı CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, “Türkiye’de 75 milyon insan var.Birde dağda 2 bin terörist var. Ya siz madem o kadar akıllı insanlarsınız madem ikna gücünüz bu kadar yüksek, 75 milyonu ikna etmek yerine dağa gidin o dağdaki 2 bin kişiyi ikna edin” dedi.

Kayseri’de İl Özel İdaresi toplantı salonunda düzenlenen partisinin Melikgazi İlçe Başkalığı Divan Toplantısına katılan CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, “Ortada silahların susması var, kan dökülmemesi var. Biz de sanki buna karşı çıkıyoruz. Böyle bir şey yok. 75 milyona sorsak silah, kan, barut ister misin? Kimse istemez. Terörü ister misin? Kimse istemez ama yaşadığımız süreç acaba silahların susması, barışın egemen olması mı yoksa yaşadığım süreç bir pazarlık sürecimi? Bunun adı bile belli değil. İlk başta bu Kürt açılımıydı, sonra milli birlik projesi oldu, demokratik açılım oldu, barış süreci oldu şimdi adı çözüm süreci daha adında anlaşamamışsın. Neyin karşılığında bu pazarlık yapıldı? Ben çok iyi biliyorum ki İmralı’daki terör örgütünün elebaşı istekleri belli. Yani 1- Anayasa’da Türklük tanımı çıkacak, 2- Yerel yönetimlere özerklik adı altında federasyonun önü açılacak, 3- Eğitim dili Kürtçe olacak ve bunun karşılığında Abdullah Öcalan özgür olacak, Tayyip Erdoğan’da Başkan olacak” diye konuştu.

Akil İnsanları eleştiren İnce, “Akil İnsanlar bugün Kayseri’deymiş. Başbakan diyor ki onlar Türkiye’nin özetidir. Onlar Türkiye’nin özeti değil, onlar Başbakanın suretidir. 63 kişi yemek içmek devletten, otel devletten geziyorlar. Bunların derdi 75 milyonu ikna etmek. ‘Şehir şehir dolaşıp sizi ikna edeceğiz, biz bu sürece dahil olacağız’ diyorlar. Dertleri bu değil mi? Peki Türkiye’de 75 milyon insan var. Birde dağda 2 bin terörist var. Ya siz madem o kadar akıllı insanlarsınız madem ikna gücünüz bu kadar yüksek, 75 milyonu ikna etmek yerine dağa gidin o 2 bin kişiyi ikna edin” şeklinde konuştu.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı