Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Serhan'ın hayatının bedeli 20 ay

11 Nisan 2013 Perşembe günü yayınlandı Grup Gündoğarken’in solisti Burhan Şeşen, 2008 yılında özel bir hastanede oğlu Serhan Şeşen’in ölümünün ardından açılan dava neticesinde doktorlara verilen cezayı değerlendirdi.

Eskişehir’e konser için gelen Şeşen, oğlu Serhan Şeşen’in ölümüne neden olduğu iddia edilen doktorlara verilen karar hakkında İHA’ya özel açıklamalarda bulundu. Şeşen, bu dava sonucunun yargıya olan güveni biraz olsun arttıracağına inandığını söyledi.

Mahkeme tarafından verilen kararla doktorların hatalı olduğunun kanıtlandığını ifade eden Şeşen, “Dünkü duruşma 10. celseydi. Yaklaşık 4 senelik bir dava süreci geçirdik. Tabii ki buruk da olsa çok sevindik. Ama bir yandan da hatanın olduğu kanıtlandı ve de insan tabi düşünmeden edemiyor. Bu hata olmasaydı, insanlar biraz daha duyarlı olsalardı Serhan şuanda yanımızda olacaktı ve biz bunları konuşmayacaktık. İnsanların son dönemlerde yargıya olan güveninin biraz kaybolduğunu görmüştüm. Belki bu dava tekrar o morali, insanların yargıya olan güvenini yeniden kazandırır. O bakımdan da inşallah bir milat olur diye düşünüyorum ve de bizim başımız yandı, diğer hasta yakınlarının inşallah başı yanmaz” dedi.

“SAĞLIK BAKANLIĞINI DUYARLI OLMAYA ÇAĞIRIYORUM”

Özel hastanelerin açılmasında Sağlık Bakanlığı'nın biraz daha duyarlı davranması gerektiğini belirten Şeşen, şöyle konuştu: “Aslında bu özel hastane sorunu ama biraz daha büyük baktığımız zaman Türkiye’deki sağlık sisteminin bir sorununun sonucu ne yazık ki. Her köşe başında bir özel hastane var ve bunlar birer sağlık kuruluşu yerine birer işletme gibi çalışıyorlar. O yüzden özel hastaneler daha donanımlı gibi geliyor ama açılan hastane sayısına göre bence yeterli sayıda eleman yok. Bizim olayımız basına yansıyan ve duyulan bir olay, ama biliyorum ki duyduklarıma göre basına yansımayan ve insanları mağdur eden yüzlerce olay var. O yüzden Sağlık Bakanlığı’nı da biraz daha duyarlı olmaya çağırıyorum. Özel hastane açılmaları hususunda biraz daha dikkat etmelerini diliyorum.” Şeşen olaydan sonra özel hastaneden kendisine herhangi bir özür telefonunun gelmediğini de sözlerine ekledi.

Şarkıcı Burhan Şeşen’in oğlu Serhan Şeşen, 2008 yılında yüksek ateş ve boğaz ağrısı şikayetiyle gittiği hastanede grip teşhisi konulmuştu. Ancak Şeşen, ertesi gün tekrar fenalaşınca ileri derecede menenjit olduğu ve beyninde apse oluştuğu tespit edilmişti. Ailesinin isteğiyle Alman Hastanesi’ne sevk edilen Serhan Şeşen’in bir süre sonra beyin ölümü gerçekleşmişti ve 3 gün sonra da fişi çekilmişti. Bunun üzerine baba Burhan Şeşen, konuyla ilgili suç duyurusunda bulunmuştu.

Dün sonuçlanan davada ise konuyla alakalı 2 doktora 2’şer yıl hapis cezası verildi.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı