Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Süper Star süper marka oldu

5 Nisan 2013 Cuma günü yayınlandı Sanatçı Ajda Pekkan'a, ''Tüm Zamanların Değişmeyen Sanat Markası Ödülü''nü aldı.

Pekkan'a ödülü, Sheraton Otel'de düzenlenen ''Markam 2023'' marka zirvesinde Türk Patent Enstitüsü Başkanı Habip Asan verdi.

Ödülü almanın çok güzel olduğunu belirten Pekkan, sanat hayatının başında markalaşma gibi bir fikrinin bulunmadığını söyledi.

Buna karşın her zaman farklı olmayı, kendisini güncel tutmayı amaçladığını vurgulayan Pekkan, ödülü bu nedenle çok anlamlı bulduğunu ifade etti.

Pekkan, sanata başladığı yıllarda sektörel altyapının olmadığını ve her şeyi öğrendikleriyle yaptığını dile getirerek, ''İki Ajda Pekkan var: Biri Ajda'nın menajeri, diğeri ise karşınızda'' dedi.

Hayatının bazı dönemleriyle ilgili de konuşan Pekkan, bugün geldiği noktayı genç düşünmeye ve içindeki enerjiye borçlu olduğunu vurguladı.

Bu arada, zirvenin ''Sinema Tiyatro Buluşmaları'' başlıklı oturumunda sanatçılar Haldun Dormen ile Engin Altan Düzyatan birikimlerini katılımcılarla paylaştı.

Dormen, kendisini bir marka olarak düşünmediğini ancak Dormen Tiyatrosu'nun efsaneleşerek markalaştığını ifade etti.

Başlarda Dormen Tiyatrosu oyuncularının hor görüldüğünü ancak oradan Altan Erbulak, Erol Günaydın gibi başarılı tiyatrocuların çıktığını belirten Dormen, Türkiye'nin tiyatro serüvenini anekdotlarla anlattı.

Engin Altan Düzyatan da sinema ve televizyon sektöründeki rekabet ve popüler kültürün getirdiği hızlı tüketimle ilgili görüşlerini aktardı.

Düzyatan, sektöre hızla giren ancak henüz yeterince hazır olmayan oyuncular ve yönetmenler olduğuna değinerek, markalaşmanın önemine dikkati çekti.

Muhabir: Tuğba Özgür Durmaz - Şenay Ünal

Yayıncı: Murat Taydaş


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı