5 Nisan 2013 Cuma günü yayınlandı
Terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan’ın doğum günü nedeniyle Şanlıurfa’nın Halfeti ilçesinde çeşitli etkinlikler düzenlendi.
Halfeti ilçe merkezinde doğum günü kutlamaları için BDP tarafından kurulan platformda yerel sanatçılar sahne aldı.
Sabah saatlerinde başlayan kutlamalarda sahne alan sanatçılar Kürtçe ve Türkçe şarkılar seslendirerek kalabalığı coşturdu.
Bu sırada alanda çok sayıda terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan ve terör örgütü PKK 'nın sözde bayrağının asıldığı gözlendi.
TUĞLUK: ÖCALAN SERBEST BIRAKILMALI
Birçok BDP 'li milletvekilinin de eşlik ettiği etkinlikte Aysel Tuğluk bir konuşma yaptı. Tuğluk, Öcalan 'ın serbest bırakılmasını istedi. Barış sürecine katkı sunmak için yapıcı yaklaştıklarını dile getiren Tuğluk, “Fakat bu süreç tek taraflı adımlarla devam edemez. Bunun için devletin de atrık çözüm eksenli pratik adımlar atması gerekiyor.” dedi.
Öcalan 'ın Nevruz'da okunan mesajını hatırlatan Tuğluk, Öcalan 'ın sadece Kürtler için hak istemediğini kaydeden Tuğluk, “ Öcalan sadece Kürtler için özgürlük istemiyor. Kürtlerin hakları tanınsın demiyor. Bütün halklar, bütün kimlikler, inançlar, Kürdü ile Türkü ile Arap 'ıyla özgür olsun diyor.” ifadelerine yer verdi. Kimliğe saygı istediklerini sözlerine ekleyen Tuğluk, “Varlığımıza, kültürümüzü, kimliğimize saygı istiyoruz. Evet barış istiyoruz. Birlikte yaşamak istiyoruz. Ama kimliğimizle varlığımız tanınarak yaşamak istiyoruz. Artık bunu da bize çok görmesinler.” diyerek konuşmasını tamamladı.