Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Çözüm sürecinde kritik hafta

17 Mart 2013 Pazar günü yayınlandı Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) İstanbul İl Başkanı Asiye Kolçak, İstanbul’da düzenlenecek olan Nevruz kutlamalarıyla ilgili açıklama yaptı.

Kolçak, “Bu hassas süreçte provokatif eylemler olabileceğini düşünüyoruz. Bu konuda sayısı binleri aşan bir güvenlik oluşturduk” dedi.

BDP İl Başkanı Asiye Koçak, Nevruz kutlamalarına ilişkin parti binasında basın açıklaması yaptı. “Belki de son 30 yılın en anlamlı nevruz bayramını kutlayacağız” diyen Koçak, “Türkiye hakları olarak biz bu nevruza çok büyük bir önem veriyoruz. Kürt sorunun çözüme doğru gittiği bu süreçte BDP olarak 120 yeni merkezde nevruz kutlamaları yapacağız. Biz İstanbul kutlamalarını Kazlıçeşme’de yüzbinleri beklediğimiz bir mitingle yapacağız. İstanbul nevruzu Gülten Kışanak’ın katımıyla yapılacak. Bütün teknik ve örgütsel çalışmalarımızı tamamladık. Dost gurupları, örgütleri, siyasi partileri, aydın kişi ve kuruluşları nevruza davet ediyoruz. Tüm halklarımız bu sürecin ruhuna barışçıl bir şekilde kutlamaya davet ediyoruz” diye konuştu.

21 Mart’ta İmralı’dan yapılacak bir açıklama olduğunu dile getiren Koçak, “O açıklamayı da bizler heyecanla bekliyoruz. Umuyoruz ki bu açıklama 30 yıldır süren kardeş kavgasının tümden sona ermesine vesile olur. Önümüzdeki günlerde barış ve eşitlik içinde tüm bayramları yaşayacağız” dedi.

Nevruzda provokatif eylemler olabileceğini ifade eden Koçak, “Tabi ki bu hassas süreçte provokatif eylemler olabileceğini düşünüyoruz. Onları da hesaba katıyoruz. Bu konuda ilçe örgütleriyle birlikte sayısı binleri aşan bir güvenlik oluşturduk. Tabi bunların yanı sıra bizim tek başına güvenlik önlemleri almamız mümkün değil. Emniyettin rolü burada çok büyük bir önem taşıyor. Eğer emniyet ve valilik kendi sorumluluğunu yerine getirirse bir sorun yaşanacağını sanmıyorum. Elbette ki bu süreci provoke etmeye çalışanlar olacaktır. Ama Emniyette bunun güvenliğini almalıdır. Sosyal medyada bir takım provokatif eylemler bizde duyuyoruz.. Halkımız bu konuda herhangi bir provokasyona gelmeyecektir. Herhangi bir taşkınlık yapmayacaktır. Biz BDP olarak bu konuda hakimiz kitlemize. Ama burada valilikten de emniyetten de istediğimiz orada olacak en ufak bir taşkınlığa ya da gösteriye neden olmadan orada güvenliği almalarını istiyoruz” diye konuştu.

Koçak, bu yıl ki nevruz kutlamalarına katılımın çok daha fazla olmasını beklediklerini ifade ederek, “Çok daha geniş bir kesimle sosyalist, aydın, yazar siyasi parti gibi çok geniş bir katılımla gerçekleşeceğini düşünüyoruz. Aksi ya da olumsuz bir tavır şimdiye kadar bize yansıtılmadı. Başbakan ve Cumhurbaşkanı’na davetiyeler gönderildi, merkezi düzeyde çağrıldılar. Diyarbakır nevruzuna katılım için. İstanbul’da ki Nevruz kutlaması diğer illerde olduğu gibi 17’sinde olacak. Diyarbakır’daki ise bir final olması istendi. 21’indeki süreç yoğunluğu nedeniyle 21’inden sonra yapılacak nevruz kutlamalarının çokta bir önemi olmayacağı, gölgede kalacağı düşünüldüğü için 17’sinden 21’ine kadar olan zamanda nevruz programlarının bitirilmesi gibi bir karar alındı” dedi.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı