Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Merkel hediye yağmuruna tutuldu

26 Şubat 2013 Salı günü yayınlandı Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik ile birlikte Göreme Açık Hava Müzesi'ni gezen Almanya Başbakanı Angela Merkel’in korumaları ile Türk korumalar arasında gazetecileri engellemek amacıyla gerilen ip yüzünden kısa süreli gerginlik yaşandı.

Sabah erken saatlerde konakladığı Nevşehir 'in Avanos ilçesindeki Kapadokya Hilton Otel'den Bakan Çelik ile ayrılan Merkel, geniş güvenlik tedbirleri arasında Nevşehir 'in Göreme ilçesinde bulunan ve her yıl yüz binlerce Alman turist tarafından ziyaret edilen Göreme Açık Hava Müzesi'ni ziyaret etti. Burada Nevşehir Valisi ve AK Parti Nevşehir Milletvekilleri tarafından karşılanan Merkel, Hristiyanlar için büyük öneme sahip olan ve içerisinde çok sayıda şapel ve kilise bulunan müzeye Bakan Çelik ile gezerek bölge hakkında bilgi aldı.

Merkel 'in müze ziyareti sırasında Alman bayan korumalar gazetecilerin önün beyaz bir ip çekerek tedbir aldı. Gazetecilerin Merkel 'e yaklaşmasını engelleyen Alman korumalara Türk gazeteciler tepki gösterirken, araya giren Türk korumalar ile Alman korumalar arasında kısa süreli gerginlik yaşandı. Göreme Açık Hava Müzesi ziyareti sonrasında Göreme Belediye Başkanı Nuri Cingil tarafından Merkel'e el dokuması bir kilim hediye edildi.

Bu arada, Merkel'in yakın korumaları arasında Karslı olduğu öğrenilen Berlin doğumlu Komiser Yavuz Uluçay'ın görev yaptığı öğrenildi.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı