Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Onlar giremeyince hocalar çıktı

7 Nisan 2012 Cumartesi günü yayınlandı Ankara Üniversitesi Dil Tarih ve Coğrafya Fakültesi (DTCF) öğrencisi bir grup, üniversitede çıkan olaylar sonrasında bazı arkadaşlarının okuldan uzaklaştırılmasını protesto etti.

Fakülte önünde temsili sokak üniversitesi kuran öğrencilere, öğretim üyeleri ders anlattı. Eyleme CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlı Aka ile BDP Van Milletvekili Nazmi Gür de destek verdi. 'Öğrencilere değil satıra tedbir', 'Dekanlık öğrencilerin yanında mı, çetelerin yanında mı?' dövizleri açan öğrenciler, üniversitede çıkan olayların ardından 22 arkadaşlarının okuldan tedbiren uzaklaştırıldığını söyledi.

DTCF Dekanlığı'nın almış olduğu kararı haksız bulan öğrenciler, dekanın kararından geri dönmesini ve uzaklaştırma cezasını kaldırmasını istedi. Öğrencilere destek veren CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlı Aka, üniversitede yaşanan olayları kınadı. Saldırıyı yapanla saldırıya uğrayanın aynı cezayla okuldan uzaklaştırıldığını belirten Aka, sınav döneminde yapılan uzaklaştırmayla öğrencilerin öğrenim hakkından mahrum bırakıldığını belirtti.

BDP Van Milletvekili Nazmi Gür de öğrencilerin okuldan uzaklaştırılmasını kınadı ve öğrencilerin arkalarında olduğunu söyledi.

Ankara Adliyesi’nden 12 Eylül askeri darbesini yapanların yargılandığını hatırlatan Gür, “Hemen karşısındaki bu okulda da öğrenciler okuldan uzaklaştırılıyor. Zihniyet aynı zihniyet. Bir taraftan 12 Eylül’le hesaplaştığını söyleyeceksin, bunu bütün dünyaya yutturmaya çalışacaksın, diğer taraftan da 12 Eylül rejiminin ürünü olan YÖK’ün, onun yönetmeliklerinin, onun ceza yönetmeliklerinin gereği olarak da öğrencileri okuldan uzaklaştıracaksın. Bu çifte standardı kınıyorum.” dedi.

Açıklamaların ardından öğrenciler kampüs girişinde temsili sokak üniversitesi kurdu. Kaldırım üzerine oturan öğrencilere hocaları ders anlattı. Öğrencilerin de not aldığı görüldü.

Eyleme destek veren CHP’li Aka, öğrencilerin uzaklaştırma cezasının kaldırılması için okul yönetimiyle görüştü. Aka'nın görüşmesinden olumlu bir sonuç çıkmadı.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı