Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Çocukların bayramı

24 Nisan 2012 Salı günü yayınlandı 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Ankara 19 Mayıs Stadı’nda coşku ile kutlandı.

Kutlama etkinliklerine Milli Eğitim Bakını Ömer Dinçer, Ankara Valisi Alaaddin Yüksel, Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı İbrahim Melih Gökçek, Garnizon Komutanı Korgeneral İhsan Uyar ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Program öncesinde jandarma bandosu, seslendirdiği şarkılarla çocukları coşturdu. Daha sonra Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, Ankara Valisi Alaaddin Yüksel, Ankara Büyükşehir Başkanı İbrahim Melih Gökçek ve Ankara Garnizon Komutanı Korgeneral İhsan Uyar program kutlamasını yaptılar. Törende konuşan Milli Eğitim Bakanı Dinçer, insanların olduğu gibi toplumların da hayatında önemli değişimlerinin yaşadığını belirterek, “Bunlar tarihin önemli dönüm noktalarındandır. 23 Nisan 1920 tarihi Türkiye için böyle bir dönüm noktasını teşkil eder. 19 Mayıs 1919’da Samsun’da başlayıp 9 Eylül 1922’de İzmir’de sona eren Kurtuluş Savaşı’nın seyri ve idaresi TBMM’nin çatısı altında gerçekleşmiştir. Bir milletin direniş ruhu ve istiklal iddiası tüm dünyaya buradan duyurulmuştur. Uçurumun kıyısından dönmüş bir ülkenin yoksul ve ümitsiz insanları bir destan yazarak isimsiz kahramanlara dönüştüyse bu sonuçta en büyük paye, büyük davanın başkahramanı Mustafa Kemal Atatürk’e aittir. Cumhuriyetimizin ve demokrasimizin temelleri de O’nun önderliğinde kurulan Büyük Millet Meclisi ile atılmıştır.” dedi.

Milli Eğitim Bakanı Dinçer’in konuşmasının ardından öğrenciler Andımız'ı ve şiirler okudu. Geçit töreni ile devam eden törende jandarma bandosu yeniden sahne aldı. Çocuklar müzik eşliğinde gösterilerini sergilerken, statta kurulan oyun alanlarında oynamaya başlayan çocuklara Milli Eğitim Bakını Ömer Dinçer, Vali Alaaddin Yüksel, Büyükşehir Belediyesi Başkanı İbrahim Melih Gökçek ve Garnizon Komutanı Korgeneral İhsan Uyar da eşlik etti .


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı