Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Çankaya'da çocuk şenliği

21 Nisan 2012 Cumartesi günü yayınlandı Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, bütün arzularının ülkelerin cumhurbaşkanları, başbakanları, bakanları ve yöneticilerinin ülkelerini hep çocuklar için hazırlaması yönünde olduğunu söyledi.

Abdullah Gül, TRT Uluslararası 23 Nisan Çocuk Şenliği kapsamında Genel Müdür İbrahim Şahin ile Türkiye'ye gelen çocukları Çankaya Köşkü'nde kabul etti. Kabul salonuna Rusya ve Kenya'dan gelen çocuklarla birlikte gelen Gül, şimdi çiçeklerin açma mevsimi olduğunu söyledi.

Bahçede de bütün ağaçların çiçek açtığını dile getiren Gül, "Çiçekler kendilerini gayet renkli bir şekilde herkese gösteriyor. Bütün o çiçeklerin rengi, kokusunu siz de salonun içine taşımış oldunuz. Hepiniz de ayrı birer çiçek gibi dünyanın dört bir yanından geldiniz. Doğrusu çok sevindirdiniz bizi." dedi.

23 Nisan Çocuk Bayramı vesilesi ile bunların yapıldığını ifade eden Gül, 23 Nisan'ın Türkiye'de TBMM'nin kurulduğu gün olduğunu belirtti.

Yıl dönümünün birkaç gün sonra kutlanacağını anlatan Gül, şunları söyledi:
"Bu büyük bayramı da o zaman devletimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk çocuklara armağan etmiş. Çünkü en değerli olarak onları görmüş. Ülkenin geleceği çocuklar olduğu için sizlere armağan etmiş ve çocuk bayramı olarak kutlamış. Şimdi bizim bütün arzumuz, ülkelerin cumhurbaşkanları, başbakanlar, bakanlar, yöneticileri hep ülkelerini çocuklar için hazırlamalı. Aslında sadece ülkelerimizi değil, dünyayı çocuklar için daha güzel yapmak. Dünyada savaşların olmadığı, çocukların ağlamadığı, üzülmediği, hepsinin annesi ile babası ile mutluluk içinde yaşadığı ülkeler ve dünya oluşturmak. Nasıl kardeşseniz, nasıl arkadaşsanız büyüyünce de ülkelerinizi yönetmeye başlayınca hep kardeş ve arkadaş olarak devam ederseniz, o zaman dünya da hep barış ve huzur içerisinde olur."

Çocuklardan ülkelerine döndüklerinde kardeşlerine, arkadaşlarına ve ailelerine Türkiye'nin selamını götürmelerini isteyen Cumhurbaşkanı Gül, çocukların kendisi için getirdikleri hediyeleri tek tek kabul etti. Yerel kıyafetleri ile hediyelerini sunan çocuklarla yakından ilgilenen Gül'e Azerbaycan'ın temsilcileri Eurovision şarkı yarışmasının davetiyesini sundu ve Türkiye ile Azerbaycan'ın kardeşliğini anlatan bir şiir okudu. Belarus ise barışın ve arkadaşlığın sembolü olan beyaz leylek hediye etti. Kırım temsilcisi kalpak, Vietnam temsilcisi de hasır şapka verdi. Zaman zaman hediyeler hakkında bilgi alan Gül, yerel kıyafet ve şapkaları giydi .


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı