Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Emir ile Suriye'yi konuşacak

20 Nisan 2012 Cuma günü yayınlandı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 13. Birleşmiş Milletler (BM) Ticaret ve Kalkınma Konferansı için Katar’a gitti.

Başbakan Erdoğan, ziyaret öncesi basın toplantısı yaptı. Erdoğan, ziyaretine Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Kalkınma Bakanı Cevdet yılmaz, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik, AK Parti Milletvekili Yalçın Akdoğan ve diğer ilgililerin eşlik edeceğini söyledi.

Katar’la olan ilişkilerin gelişmesine paralel olarak bölgesel ve küresel istikrara katkıda sağlamak üzere çaba harcadıklarını söyleyen Başbakan Erdoğan, ziyareti sırasında Katar Emiri Şeyh Hamid Bin Halife El-Tani ve Katar Başbakanı ve Dışişleri Bakanı Şeyh Hamad Bin Casim El Tani ile görüşmelerde bulunacağını aktardı. Erdoğan şöyle devam etti:

“Görüşmelerde Katar ile ikili ilişkiler gözden geçirilecek. İşbirliğimizin geliştirilmesi ele alınacak. İki ülkeyi ilgilendiren bölgesel ve küresel konularda fikir alış verişinde bulunacağız.” Konferansın bir Ortadoğu ülkesinde gerçekleştirilmesinin ayrı bir önem taşıdığını vurgulayan Erdoğan, “Bölgede yaşanan dönüşüm açısından da konferansın Katar’da düzenlenmesi ayrı bir önem taşıyor. Konferansta küresel kalkınma ve sürdürülebilir tema ele alınacak. Platformda Türkiye’nin dokuz buçuk yıllık performansı hakkında bilgi vereceğim.” ifadelerini kullandı .


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı