Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Adaylar Eyüp Sultan'a aktı Haberi 

31 Mart 2012 Cumartesi günü yayınlandı Karaman'da bir dershanede sınava hazırlanan kız öğrenciler, YGS sınavı öncesi ikindi namazını kılarak dua etti.

Karaman'da bir dershanede YGS'ye hazırlanan kız öğrenciler, sınav öncesi anneleri ile birlikte namaz kılıp dua etmek için Hz. Mevlana'nın annesi ve yakınların da kabirlerinin bulunduğu tarihi Aktekke Camisi'ne geldiler. Camide bayanlar bölümünde yer kalmaması üzerine bazı öğrenciler ve anneleri caminin bahçesine serilen hasırlarda ikindi namazını kıldı. Namazın bitmesinin ardından erkeklerin camiden çıkması sonrası öğrenciler ve anneleri camiye girdi. Bayan hoca eşliğinde Kur'an-ı Kerim okunmasınınardından topluca dua edildi. Bazı öğrenciler ise ikindi namazı öncesi camiye gelerek Kur'an-ı Kerim okuyarak dua etti. Sınav öncesi üzerlerinde bir heyecan olduğunu söyleyen bazı kız öğrenciler, "1 yıllık bir çalışmanın karşılığını görmek istiyoruz. Bu gün dua etmek için tüm arkadaşlarımızla birlikte buraya geldik" dediler.

"ÖĞRENCİLER SINAV ÖNCESİ ÇOK ÇEŞİTLİ GIDALAR TÜKETMEMELİ"
Sınava öğrencilerin velileri ile birlikte gitmelerinin çok faydalı olacağını söyleyen dershane öğretmeni Ümit Şaşdım, "Sınav öncesi öğrenciler uykusuzluk ve yemek yemede bir problem yaşıyorlar. Öğrencilerimizin sınav öncesi çok çeşitli gıdalar tüketmemeleri gerekiyor. Normal hayatlarında ne yiyorlarsa onları yesinler. Bazı velilerimiz çocuklarının zekasının açılması için şekerli türleri yemeleri konusunda tavsiye edebiliyorlar. Ama bunlara gerek yok. Normal hayatta ne yiyorlarsa öğrenciler bunlarıtüketsinler" tavsiyesinde bulundu. Dua sonrası dershane tarafından cami bahçesinde öğrenciler ve annelerine ballı süt ile simit dağıtıldı .


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı