Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Bağış ve Medlener karşı karşıya

25 Şubat 2012 Cumartesi günü yayınlandı Bakan Egemen Bağış, daha önce tartıştığı Hollanda milletvekili Madlener ile yine tartıştı. Bağış, "İmam Gazali'nin bir sözü vardır, bunu not edin sonra sık sık tekrarlayın: 'Cahillerle tartışmayın ben hiç kazanamadım' diye. Bu ders bugünlük size yeter" dedi.

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, İstanbul'da düzenlenen Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu 68. Toplantısı'nda konuştu. Bağış, soru-cevap bölümünde daha önce tartıştığı Hollandalı milletvekili ile yeniden karşı karşıya geldi.

Düzenlenen soru-cevap oturumunda, Bağış ile daha önceki Karma Parlamento Toplantıları'nda karikatür tartışması yaşadığı Hollandalı milletvekili Barry Madlener arasında yine ufak bir tartışma oldu.

Madlener'in İslam'da dini eleştirmenin yasak olmasıyla ilgili yorumları üzerine Bağış, 'Sayın Madlener, siz artık benim için bir sınav oldunuz. Her toplantıda yeni bir macera yaşıyoruz. Daha önceki toplantılardan birinde size Mevlana'yı öğretmiştim. Bugünkü yorumlarınıza da İmam Gazali'yi öğreterek cevap vermek istiyorum. İmam Gazali'nin bir sözü vardır, bunu not edin sonra sık sık tekrarlayın: Cahillerle tartışmayın ben hiç kazanamadım' diye. Bu ders bugünlük size yeter 'dedi.
Egemen Bağış, daha sonra Avrupa Yahudi Parlamentosuna Türkiye'den seçilen üyeler Cefi Kamhi ve Vital Denis Ojalvo Öner'i kabul etti.

Bağış, Avrupa Birliği Bakanlığının Ortaköy'deki ofisinde gerçekleşen kabulün ardından yaptığı açıklamada, Avrupa'da farklı platformlarda Türkiye'yi temsil eden vatandaşların olmasından ve Türkiye'nin barış ve hoşgörü mesajlarının bütün temsilciler aracılığıyla orada yankılanmasından memnuniyet duyacaklarını söyledi.

Hollandalı parlamenterle tartışma

Konuşmasının ardından soruları da yanıtlayan Bağış, dün gerçekleştirilen 68. Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu (KPK) toplantısında Hollandalı milletvekili Barry Madlener ile yaşadığı tartışmaya ilişkin bir soru üzerine şunları kaydetti:

'Dünkü tartışmada İmam Gazali'yle ders vermeye çalıştığım Hollandalı parlamenter, ilk defa böyle bir olay yaratmıyor. Daha evvel de defalarca kendisiyle benzer tartışmalara girdik. Anladığım kadarıyla kendi ülkesindeki kendi siyasi hareketi içerisinde böyle çıkışlar yaparak popülarite kazanıyor. Kendisi gibi aşırı sağcı, faşist fikirlere sahip insanlar arasında parlamasına vesile oluyor. Çünkü her KPK toplantısında bizim değerlerimize, inançlarımıza, kültürümüze, dinimize hakaret ederek Türkiye'nin AB üyesi olamayacağını
vurgulamaya çalışıyor. Bu konu onu aşar. Çünkü Türkiye'nin AB üyeliği, 27 ülkenin oy birliğiyle aldığı kararlarla ilerlemektedir. Bununla ilgili bir Avrupa Parlamentosu üyesi bir şey söyledi diye gerçekler değişmeyecektir.'

Dün Madlener'in, 'İslam ve özgürlük birbiriyle bağdaşmaz. Bu yüzden Türkiye'nin AB üyeliği söz konusu olamaz 'şeklinde bir çıkış yaptığını aktaran Egemen Bağış, '(Daha evvel Mevlana'dan bir ders vermiştim, şimdi de İmam Gazali'den bir ders vereyim) diyerek, onun o çok güzel sözünü hatırlattım. Onu yazmasını hatta ezberlemesini istedim. İmam Gazali, 'Cahillerle tartışmayın ben hiç kazanamadım' demiş. Onu öğrettim. O ders de ona herhalde bir süre daha yeter. Ancak bu arkadaşın pek uslanacağı yok. Eminim ki bir sonraki KPK toplantısında aynı nakaratlarla yeniden gelecektir. O zaman da yeni dersini alır oturur 'diye konuştu.


'Müsait bir yere koy'

Bağış, Hollandalı milletvekili Madlener'e daha önce de karikatür krizi yaşanmıştı. Bağış, kendisine hakkında 1 yıla kadar dava açılan karikatürist Bahadır Baruter'in karikatürünü vermek isteyen Madlener'i durdurmak için karikatürü kastederek 'Müsait bir yere koy... 'sözlerini sarfetmişti.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı