Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Pazarcılarla polis karşı karşıya

28 Aralık 2012 Cuma günü yayınlandı Bursa'da pazar yeri değişimi nedeniyle kendilerinden ekstra ücret talep edildiğini ileri süren bir grup pazarcı, belediye binası önünde eylem yaptı.

Osmangazi Belediyesi önünde grup adına konuşma yapan Bursa Seyyar Pazarcılar Esnaf Odası Başkanı Bülent Gür, birlik, beraberlik ve huzur istediklerini belirtti.

Pazar yerlerinden bağış, vergi ve diğer gelirler adı altında paralar alındığını ifade eden Gür, ''Bu paralar benim esnaf arkadaşlarımın önlüğünden alınan paralar. Bu paralar alınırken 5957 Sayılı Yasa der ki; kesinlikle işgaliye haricinde hiç bir ad altında para alınamaz. Böyle bir yasaya rağmen kendisi hem esnaf arkadaşlarıma hem de yasaya meydan okurcasına pazar yerlerinin yapısını bozarak, insanların ekmekleri ile oynuyorlar. Bu paraları yatırmazsanız, bu pazar yerlerine giremezsiniz şeklinde tehdit ediyorlar. Bizi ikna edin, haklarımızı verin'' dedi.

Belediye yetkililerine ekmek veren grup, bir süre sonra olaysız şekilde dağıldı.

Muhabir: Doğukan Altınay

Yayıncı: Zafer Akpınar


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı