Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Kokaine ''turbo araba'', esrara ''dizel''

25 Aralık 2012 Salı günü yayınlandı İstanbul İl Jandarma Komutanlığı, şehrin çeşitli bölgelerinde oto galerisi görünümlü işyerlerinde uyuşturucu satan şebekeye yönelik düzenlediği operasyonda kameralara yansıdı.22 farklı adreste düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda 16 kişi gözaltına alınırken, uyuşturucu satışında kullanılan çok sayıda malzemeye de el konuldu. Çete üyelerinin kendi bölgelerine giren diğer uyuşturcu satıcıları ile kavgası da güvenlik kameralarına yansıdı.

İstanbul İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Beykoz, Sarıyer ve Fatih’te narkotik madde satışı yapan uyuşturucu şebekesini takibe aldı. 6 ay süren takip sürecinde örgüt üyelerinin otomobil galerisi görünümüyle uyuşturucu satışı gerçekleştirdikleri tespit edildi. Çetenin uyuşturcu satışında çeşitli şifreler kullandığı da belirlendi. Çete üyeleri ile alıcılar arasında gerçekleşen telefon görüşmelerinde kokain için turba araba, bonzai için hızlı araba, eroin için üstü açık spor araba ve esrar için dizel araba şifrelerinin kullanıldığı tespit edildi.

Çete üyelerinin uyuşturucu ticareti yaparken amaçları ile ters düşen kişi ve gruplarla da savaş halinde olduğu öğrenildi. Çete lideri A.A’nın kendi bölgesine girmeye çalışan B.K. kod adlı bir şahsı gözünü kırpmadan öldürdüğü belirlendi. Çetenin farklı grupların mekanlarına gerçekleştirdiği baskınlar da güvenlik kameraları tarafından saniye saniye kaydedildi.

6 ay süren takip sonucunda 14 Aralık günü operasyon düğmesine basan Jandarma ekipleri, 22 farklı adrese baskın yaptı. Jandarma köpeği Rakip'in de katıldığı baskınlarda çete lideri A.A. ile birlikte suç örgütü üyesi 15 şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerle birlikte 1 adet tabanca, 2 adet ses ve gaz tabancası, av tüfeği çeşitli miktarlarda uyuşturucu maddeleri ve uyuşturucu madde satışında kullanılan 14 adet cep telefonu ele geçirildi .


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı