Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Futbolculardan Başbakan'a sürpriz

29 Kasım 2012 Perşembe günü yayınlandı Resmi ziyaret için İspanya'da bulunan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İspanyol şirketlerinin üst düzey yöneticilere hitap etti.

Erdoğan, işadamlarını Türkiye'ye davet etti.Bölgesel meselelerin ciddiye kazandığı, Arap uyanışının devam ettiği, Akdeniz’in doğusunda Suriye ve Filistin’de sorunların yaşandığı, küresel ekonomik krizin bütün ağırlığıyla devam ettiği süreçte Türkiye ile İspanya’nın işbirliğinin çok daha fazla önem arz ettiğini vurgulayan Erdoğan, İspanyolca, “Kimin dostu varsa onun hazinesi vardır.” atasözünü zikretti. Erdoğan, Akdeniz havzasında İspanya’yı yakın bir dost, bir yol arkadaşı olarak gördüklerini ifade etti.

İspanya ile 8 milyar euro olan ticaret hacminin kısa dönemde 10 milyar dolara çıkarmak istediklerini ifade eden Erdoğan, bunun için birlikte çalışma çağrısı yaptı.Hükümetin 2023 hedefleri çerçevesine yapmayı planladığı projeleri ve Türkiye ekonomisindeki istikrarı anlatan Erdoğan, İspanyol işadamlarını Türkiye’de yatırım yapmaya davet etti. Erdoğan, bu sayede bölge ülkelerine de ihracat yapılabileceğine ve ortak projeler geliştirebileceğine dikkat çekti .


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı