Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Feministlere tam tolerans

25 Kasım 2012 Pazar günü yayınlandı Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Turkcell ortaklığında gerçekleştirilen, ''Kadına Yönelik Şiddete Sıfır Tolerans'' bilinçlendirme kampanyası başladı.

Turkcell açıklamasına göre Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Turkcell ortaklığında gerçekleştirilen, ''Kadına Yönelik Şiddete Sıfır Tolerans'' bilinçlendirme kampanyasında ilk adım, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin'in katılımıyla Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü kapsamında atıldı.

Gün kapsamında 23 Kasım'da İstanbul'da düzenlenen ''Beyaz Kurdele İmza Gecesi''nde iş, sanat, siyaset dünyasının ve sivil toplumun önde gelen isimleri kadına karşı şiddete hep birlikte ''Hayır'' dedi.

-Ünlü isimler dev kurdeleye imza attı-

Türkan Şoray, Ajda Pekkan, Necati Şaşmaz, Özcan Deniz, Hadise, AK Parti Milletvekili Hakan Şükür, Demet ve İbrahim Kutluay, Burcu Esmersoy, Janset, Birleşmiş Milletler İyi Niyet Elçisi Songül Öden ve Azra Akın, Tan Sağtürk, Kutsi, Tolgahan Sayışman, İpek Tanrıyar, Ogün Sanlısoy, Abdullah Oğuz, Cemal Toktaş, Yeliz Kuvancı, Esra Ceyhan, Saba Tümer, Harun Erdenay, Gökhan Gönül, Mehmet Topal gibi birçok ünlü ''Kadına Yönelik Şiddete Sıfır Tolerans'' diyerek şiddete karşı duyarlılık sembolü olan beyaz kurdeleyi imzaladı.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın öncülük ettiği bu kampanyada teknoloji ve iletişim gücünü kadınların güvenle hayata bağlanmaları için sunmaktan gurur duyduğunu dile getiren Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv şöyle konuştu:

''Kadınlarımıza daha iyi bir dünya, eşit koşullar ve fırsat eşitliği sağlamak için çalışıyoruz. Bugün burada Aile ve Sosyal Politikalar Bakanımız Sayın Fatma Şahin''in yanında iletişim ve teknoloji partneri olarak gururla duruyor ve 'Kadına Yönelik Şiddete Sıfır Tolerans' diyoruz. Bu yolda kat edilecek mesafe büyük ama biz kararlıyız. Kadınlarımızın güçlenmesi ve yalnız olmadıklarını bilmeleri için çıktığımız yolda çalışmalarımıza devam edeceğiz. Teknolojik altyapımızla, kadınlarımıza sağladığımız istihdamla, kadınlarımızı ekonomiye katmak için hayata geçirdiğimiz sosyal sorumluluk projelerimizle, kızlarımızın okuması için verdiğimiz burs destekleri ile eminiz ki kadınlarımız güçlenerek geleceğe güvenle bakacaklar.''

Muhabir: Musab Turan

Yayıncı: Affan Kulunyar


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı