Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Fotoğraflarla kavaklı operasyonu

14 Kasım 2012 Çarşamba günü yayınlandı Genelkurmay, son operasyonlarla ilgili fotoğraflı açıklama yaptı. Açıklamada, " Hakkari ve Şırnak kırsalında 30 Ekim 7 Kasım tarihlerinde seri operasyonlar icra edilmiştir" denildi.

Genelkurmay Başkanlığı Hakkari ve Şırnak bölgesinde 30 Ekim - 7 Kasım 2012 tarihlerinde yapılan operasyonlarla ilgili bilgileri açıkladı.

Operasyonların yapıldığı bölgeler, yüksek sert kayalıklar ve derin vadilerden oluşan yaklaşık 50 km. genişliğinde ve 20 km. derinliğinde bir arazi olduğu belirtildi.

Operasyonların sekiz gün sürdüğü ve ortalama 2500 metre rakımda zor hava ve arazi koşullarında icra edildiği belirtildi.

Operasyonlara üç Komando Tugayına bağlı toplam yedi Komando Taburunun yanı sıra, iki Özel Kuvvetler Taburu, bir Jandarma Özel Harekât Taburu, iki Polis Özel Harekât Timi ile köy korucuları katıldı.

10 tabur ve 7 bin askerin katıldığı operasyonda, çok sayıda silah, mühimmat ve patlayıcı madde ele geçirildi.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı