Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Stratejik körlük

14 Ekim 2012 Pazar günü yayınlandı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Suriye uçağının savaş uçaklarıyla indirilmesinin krizin derinleşmesinin göstergesi olduğunu savundu.

Kılıçdaroğlu, "Türkiye Suriye bataklığına sürükleniyor. Sırtımızı sıvazlayanlar var. 'Aferin iyi yaptın' diyenler var. Ama hükümet şunu unutmasın. Bu batağa girmek kolaydır, ama oradan çıkmam zordur. Halk savaş istemiyor." dedi.

Antalya'da ziyaretlerine devam eden CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, parti il yönetimini ziyaret etti. Burada basın mensuplarını kısa bir açıklama yapan Kılıçdaroğlu, Suriye konusuna değindi. Son olarak Türkiye tarafından savaş uçaklarıyla indirilen Suriye uçağının bölgedeki krizin derinleştiğinin göstergesi olduğunu savunan Kılıçdaroğlu, bu konuda medyaya büyük görev düştüğünü ifade etti.

Savaş çığırtkanlığı yapan bir medyanın Türkiye'de kabul görmeyeceğini belirten Kılıçdaroğlu, "Halkın beklentileri barıştır. Savaş değildir. Turizmin merkezindeyiz sokakta hiç kimse savaş istemiyor. Barış içerisinde yaşamak istiyor. Aşama aşama Türkiye Suriye bataklığına sürükleniyor. Sırtımızı sıvazlayanlar var, aferin iyi yaptın diyenler var. Ama hükümet şunu unutmasın. Bu batağa girmek kolaydır, ama oradan çıkmak zordur. Politikacı olarak hepimizin sorumlukları vardır. Bizden çok daha önemli olan Türkiye'nin geleceği ve bekasıdır." şeklinde konuştu.

Rusya'yla da ilişkilerin kötü bir noktaya geldiğini ifade eden Kılıçdaroğlu, "Demokrasi diyeceğiz, uluslararası hukuk diyeceğiz, ama öbür taraftan yabancı askerleri Türkiye'de eğiteceğiz. Ellerine silah verip Suriye'ye göndereceğiz. Bu politika Türkiye'nin saygınlığına gölge düşüren bir politika. Bu Türkiye'yi bataklığa sürükleme politikasıdır. Sokaktaki yurttaş savaş istemiyor. Barış varken, neden savaş? Niçin gözyaşı? Hangi gerekçeyle biz bu ilişkileri bu noktaya getirdik. Sayın Başbakan'a soruyorum. Hangi gerekçeyle bu ilişkiler bu noktaya geldi?" ifadelerini kullandı .


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı