Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Köylüleri yaralı asker uyarmış

11 Eylül 2012 Salı günü yayınlandı Afyonkarahisar’daki Şehit Uzman Çavuş Mete Saraç Kışlası’nda meydana gelen patlamada yaralanan askerler, askeri savcıya ifade vermek için kışlaya getirildi.

Askeri ambulansla Şehit Uzman Çavuş Mete Saraç Kışlası'na getirilen askerler, bir süre komutanlık binasında bekleyen aileleriyle görüştü.

Yaralı askerler daha sonra sırayla soruşturmayı yürüten askeri personel eşliğinde ifade verdi, olayın meydana geliş şekli hakkında bildiklerini anlattı. 23 nolu iglo tipi mühimmat deposu önünde ifade veren askerlere, olay yeri inceleme ekipleri de eşlik etti.

Sol kolu sargılı, boynuna asılı ve üzerinde pijamaları bulunan yaralı asker, içi cephane dolu depoda olay hakkında bilgi verdi. Depo şeması üzerinde de yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren yaralı asker, daha sonra askeri ambulansla tekrar tedavi gördüğü revire götürüldü.

Bu sırada basın mensuplarının görüntü almasını engellemek için askeri ambulans ve araçlarla 23 nolu mühimmat deposunun önü kapatıldı.

-Yaralı asker yakınının tepkisi-

Öte yandan yaralı askerlerden Feti Tuna'nın ağabeyi olduğu öğrenilen kişi patlamanın yaşandığı kışla girişine gelerek, tepki gösterdi.

Kardeşinin hastaneden taburcu olmasının ardından, Afyonkarahisar Garnizon Komutanlığı'na götürüldüğünü, soruşturmayı yürüten askeri savcıya ifade vermek için burada 4 gündür bekletildiğini öne süren yaralı askerin ağabeyi, şunları kaydetti:

''Kardeşim, Garnizon Komutanlığı'nda bekletildiği süre içerisinde iki kez hastaneye kaldırıldı. Olay nedeniyle kardeşimin psikolojisi bozulmuş durumda, iğneyle ayakta duruyor. 15 gün rapor aldı, 4 gündür Garnizon'da tutuluyor. Durumu yetkililere ilettik ama bir sonuç alamadık. Şimdi de ifade için olay yerine getirilecek. Kardeşimin durumunu hiç düşünen yok mu?''

Yaralı askerin ağabeyi, isminin açıklanmasını istemedi.

-Evlerden El Bombaları Çıkıyor
-

Afyonkarahisar 'da meydana gelen patlamanın ardından evlere ve tarlalara saçılan el bombaları uzman ekiplerce toplanmaya devam ediyor.

Şehit Uzman Çavuş Mete Saraç Kışlası 'nda meydana gelen patlamanın ardından etrafa saçılan mühimmatlar olayın üstünden dört gün geçmesine rağmen evlerden toplanmaya çalışılıyor.

Evinde tamirat yaparken el bombası bulan bir vatandaş, olayı polise bildirmesinin ardından bomba uzmanları gelerek evin inşaatındaki el bombalarını topladı.

Öte yandan basın mensuplarının alınmadığı Kışlacık Köyü 'nün arazilerinde bomba uzmanları çalışmalarını aralıksız olarak sürdürüyor. Toplanan el bombaları, yolun kenarında istifleniyor.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı