Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Köyün kadınları su nöbetinde

25 Mayıs 2012 Cuma günü yayınlandı Bursa'nın Orhaneli ilçesine bağlı Başköy'de faaliyet gösteren mermer ocaklarının suları kirlettiği gerekçesiyle başlayan gerginlik, bölgede ağaç kesildiği haberiyle daha da büyüdü.

Mermer ocağı sahipleri ile köylüler arasında sert tartışmalar yaşanırken, ağaç kesilmesin diye nöbet tutup eylem yapan köylüleri jandarma ikna etmeye çalıştı.

İçme suyu kaynaklarının kirlenmesinin ardından bu kez de ağaçlarının kesildiği iddiasıyla karşı karşıya kalan Başköy sakinleri, gencinden yaşlısına geceleri nöbet tutmaya başladı.

Jandarmanın geniş güvenlik önlemi aldığı Başköy'de çeşmelerinden temiz su akmasını ve ağaçlarının kesilmemesini isteyen köylüler, mermer ocağına ait araçların geçişini engelledi. Köylülere destek için bölgeye giden Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Ürhan Akdoğan da gözyaşlarının dinmesi için ellerinden gelen her şeyi yapacaklarını söyledi.

CHP İl Başkanı Akdoğan, Vali Şahabettin Harput ile telefonla görüşerek konu hakkında bilgi verdi. Vali Harput'un gereğinin yapılacağını söylemesinin ardından düşen tansiyon, maden ocağı yetkililerinin araya girmesiyle yeniden yükseldi. CHP'li heyetle birlikte maden ocağına gelen Başköy sakinleri tehditler savurdu. Firma yetkilileri ile köylüler arasında kavgaya varan tartışma ve küfürleşmeler yaşandı.

CHP'yi eleştiren mermer ocağı firması yetkilisinin köylülere "terör örgütü yandaşı" benzetmesinde bulunması ise bardağı taşıran son damla oldu. Su sebebiyle hastalandıklarını öne süren Başköy sakinleri, mermer ocağı yetkililerine sert tepki gösterdi .


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı