Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Milli reyting kuruluşu olur mu?

24 Mayıs 2012 Perşembe günü yayınlandı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, başkent Astana'daki Türk-Kazak İş Forumu'nun açılışında "Kazakça" konuştu.

Kazakistan Başbakanı Kerim Masimov ile bir araya gelen Erdoğan, Türk-Kazak İş Forumu'nda bir konuşma yaptı.

Erdoğan'ın konuşmasına Kazakça başlaması salonda alkışlara ve kahkahalara yol açtı.

Kazakça konuşurken konuşması sık sık alşıklarla kesilen ve konuşmakta zorlandığını 'zordayım ' diye ifade eden Başbakan Kazakça konuşmasının ardından 'bugünlük bu kadar ' diyerek konuşmasına Türkçe devam etti.

ERDOĞAN'DAN KAZAKLAR'A 'EN AZ 5 ÇOCUK ' ÇAĞRISI

Başbakan Erdoğan, Kazaklar'a 'en az 5 çocuk ' tavsiyesinde bulundu.

Erdoğan, 'Akşam yolda gelirken de değerli kardeşim (Başbakan Kerim) Masimov'a söyledim, bak ben Türkiye'de biliyorsun, en az 3 diyorum. Sizin burada en az 3 çocuk değil, en az 5 çocuk demeniz lazım ' şeklinde konuştu.

'ZATEN KENDİSİNİN ŞU ANDA 3 TANE VAR '

Erdoğan, 'Çünkü 2 milyon 700 bin kilometrekareyi aşkın bir yüzölçümü, mali imkanlar vesaire bunlar yerinde. Bu nüfusla bu arazi, bu arsa, bu yüzölçümü birbirine uygun düşmüyor. Ama anlaştık. Zaten kendisinin şu anda 3 tane var. Ama şimdilik kaydıyla. Aile meclisinde konuşuyoruz, rahat konuşuyoruz ' ifadelerini kullandı.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı