Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Sanayi üretimi arttı

9 Mayıs 2013 Perşembe günü yayınlandı Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, TÜİK tarafından bugün açıklanan Sanayi Üretim Endeksi rakamlarını değerlendirerek, “Bu veriler bile Türkiye’nin yüzde 4’lük büyüme hedefinden sapmadan yoluna devam edeceğini gösteren bir veridir” dedi.

Türk Standardları Enstitüsü’nün 52. Genel Kurul Toplantısı’na katılan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, çıkışta gazetecilerin sorularını cevaplandırdı. TÜİK tarafından bugün açıklanan Nisan ayı Sanayi Üretim Endeksi rakamlarını değerlendiren Ergün, sanayi üretimiyle ilgili veya benzer verilere uzun dönemli bakılmasında fayda olduğunu söyledi.

Aylık ve dönemsel birinci çeyrek verilerinin söylediği bir takım şeylerin olduğunu belirten Ergün, “Bizim hedeflerimiz yıllık bazda daha uzun vadeli periyotta gelişmelere göre belirlenmiş olan hedeflerdir. Tabi ki birinci çeyrekteki sanayi üretim verileri, sanayi üretiminde özellikle imalat sanayinde yüzde 4’ün üzerinde bir artış göstermektedir. Biz yıllık yüzde 4’lük büyüme hedefine yıl içerisindeki ikinci, üçüncü çeyrekteki ertelemiş yatırımlarında devreye girmesiyle ulaşabileceğimizi düşünüyoruz. Açıkçası sanayi üretimindeki veriler, imalat sanayin de dikkate aldığımızda, Türkiye’nin imalatla ilgili çarklarının döndüğünü, imalat sanayinin yoluna devam ettiğini ve bunun istihdam ihracat oluşturacak bir üretim yapısını sürdürdüğünü bize göstermektedir. Dönemsel düşünürseniz, aylık düşünürseniz, bu ay için geleceğe dair karar verirseniz yanlış bir karar vermiş olursunuz. Dolayısıyla bu ayki veriler, bu çeyreğin verileri kuşkusuz bizim önümüzdeki döneme dair işin tamamı ifade eden veriler değildir. Bir bölümünü ifade eden verilerdir. Ama bu veriler bile Türkiye’nin yüzde 4’lük büyüme hedefinden sapmadan yoluna devam edeceğini gösteren bir veridir” diye konuştu.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı